Csak „valami váratlan” tudja megállítani a bitcoin árának bikafutamát

-

A bitcoin „áremelkedése” folytatódni fog, hacsak egy furcsa esemény meg nem szakítja azt – állítja a Bloomberg Intelligence.
A Bloomberg kutatói úgy gondolják, hogy a bitcoin értékének növekedése csak akkor állhat le, ha „valami váratlan” történik.

A legutóbbi Bloomberg Intelligence Commodity Primer kiadását összefoglalva Mike McGlone vezető stratéga egy augusztus 19-ei tweetben egyértelmű bullish álláspontjáról nyilatkozott a bitcoint illetően.

Bloomberg: a bitcoin ára továbbra is emelkedni fog

A bitcoin az utóbbi hetekben ismét belépett a mainstream világába azon áremelkedéseknek köszönhetően, melyek 12.000 dollár fölé repítették értékét, megdöntve ezzel az idei rekordot.
Egy mérsékelt visszaesés ellenére sikerült visszaszerezni a növekedést, az elemzők pedig meg vannak győződve arról, hogy a bitcoin felfelé ívelő pályája rövid távon mindenképp folytatódni fog.

„Valami váratlannak kell történnie ahhoz, hogy a bitcoin ára befejezze azon tevékenységet, amely azt az elmúlt évtizedben jellemezte: az áremelkedést” – írta.

„A keresleti és elfogadási mutatók továbbra is kedvezőek, a kriptoeszköz egyedi tulajdonságával, a fix kínálattal szemben is.”
A táblázatok megerősítik, hogy a bitcoin jelenleg az eddigi legszűkebb Bollinger-szalagban helyezkedik el – ez várható volt, miután John Bollinger alkotó hétfőn a jelenlegi bikafutamot „teljesen tökéletesnek” nevezte.
 

Biztonságos vagyoneszközök és a bullish hozzáállás megtartása

A Bloomberg a legutóbbi kiadásaiban egyre inkább a bitcoin támogatását hangsúlyozta. A hónap elején a bitcoin áremelkedését részesítette előnyben olyan altcoinokéval szemben, mint az ether, amelyet „kockázatosabbnak” titulált.
Hozzátette azt is, hogy a bitcoin olyan áron stabilizálódott, mely az arany árának hatszorosának felel meg – az arany maga is jelentős előrelépést tett, és elérte az új, 2.070 dolláros rekordárát.
Azzal a nemesfémmel kapcsolatban, melyet még mindig a bitcoinnal hasonlítanak össze, McGlone hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a bikák továbbra is uralni fogják a helyzetet.

„Az augusztus közepén elért unciánkénti 1.900 dolláros rekordot meghaladva az arany bikapiaca számunkra úgy tűnik, még az elején jár, azonban egy ideig valószínűleg képes lesz megtartani nyereségeit” – olvasható egy másik tweetben.

A Cointelegraph jelentései szerint az amerikai dollár gyengesége látszólag táplálja a biztonságos vagyoneszközök sikereit. Ezek a sikerek valószínűleg egy ideig megállíthatatlanok lesznek, ugyanis az USD indexe két éven belüli mélypontokat ér el.

Olvastad már? Egy Wall Street-i veterán még mindig úgy hiszi, hogy az Ethereum lenyomhatja a Bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!