A Binance segített az ukrán kopóknak kiberbűnözők elfogásában

-

A világ vezető tőzsdéje tovább mélyíti a bűnüldöző szervekkel való együttműködését.

A Binance, a világ vezető kriptotőzsdéje még jobban együttműködik az ukrán bűnüldöző szervekkel, hogy még koncentráltabban vehessék fel a harcot a pénzmosást elősegítő sémákkal.

A tőzsdével közösen az ukrán kiberrendőrség sikeresen azonosította és őrizetbe vette bűnözők egy csoportját, akik 42 millió dolláros zsarolásban és pénzmosásban érintettek – árulta el a Binance a Cointelegraph-nak egy augusztus 18-ai büntetőeljárás-jelentésben.

A jelentés szerint csoport több millió dollárt mosott tisztára kriptopénzek segítségével 2018 óta. A Binance egy képviselője azt mondta, a gyanúsítottak ukrán állampolgárok voltak, letartóztatásukra pedig 2020 júniusában került sor.

A Binance szerint a bűnözők elsődlegesen Ukrajnában működtek, ennek ellenére globális szintű kibertámadásokban is érintettek. A szóvivő nem osztott meg több részletet a csoport nagyságáról, vagy arról, hogy pontosan kik vagy milyen entitások voltak érintettek.

 

A sikeres nyomozásról szóló hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Binance 2020 elejétől már az ukrán kopókkal is kollaborál.

A nyomozás része a Binance azon projektjének, amelynek célja a tőzsde és a magas kockázatot jelentő entitások közötti tranzakciók lekövetése.

A detektívmunka nagy részét főleg a Binance belső kockázatfigyelő egysége végzi (Binance Sentry), valamint a biztonságiadat-elemző részlegük.

Ukrajna mellett a Binance már több megkeresést is kapott a világ joghatóságaitól, jegyezte meg a váltó képviselője. 2019 szeptemberében szintén érintettek voltak egy hasonló nyomozásban az Egyesült Királyság szereplésével. A tőzsde azt mondta, 51 millió dollár áldozatoknak történő visszatérítésben segítette a hatóságokat.

A Binance azon törekvései, hogy segítsen Ukrajnában a helyi kriptobűnözés felszámolásában, a tőzsde és a volt szovjet köztársaság közötti megállapodás értelmében valósult meg.

2019 végén a Binance aláírt egy egyetértési nyilatkozatot az ukrán, digitális transzformációk minisztériumával, hogy ezzel is elősegítsék az ország kriptopénzekkel kapcsolatos törvényalkotási folyamatait.

Chainalysis kriptoelemző cég jelentése szerint a Binance és a Huobi tőzsdék az összes törvénytelen BTC-tranzakciók 52%-át fogadták 2019-ben, ebből a Binance összesen 27 százalékpontért volt felelős.

Olvastad már? Az adatok alapján készülhetünk az 500 dolláros etherre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!