Gavin Andresen elismerte, hogy szerinte nem Craig Wright áll Nakamoto mögött

-

Gavin Andresen egy nemrég megjelent tanúvallomás szerint kétségbe vonta, hogy Craig Wright lenne Satoshi Nakamoto.

Egy nemrég közzétett tanúvallomásban az olvasható, miszerint Gavin Andresen most már nem biztos abban, hogy Craig Wright lenne a Bitcoin-alkotó Satoshi Nakamoto.

A vallomások során, amelyek Craig Wright által benyújtott Kleiman-üggyel kapcsolatosak, Andresennek feltették a kérdést, vajon ő úgy véli-e, hogy Wright lenne Satoshi.

Andresen azt mondta, ő kezdetben azt hitte, Wright a bitcoin megalkotója. Később azonban úgy érezte – az ő szavaival élve – félrevezették.

Andresen elmondta, miszerint lehettek olyan pontok, ahol becsaphatták őt. Például valaki lekapcsolta az általa használt szoftvert vagy a neki leszállított laptop nem volt vadonatúj, és valaki valamilyen módon hozzáférhetett.

Szintén megvezették őt. Mint mondta, a neki bemutatott bizonyítékok merőben eltértek azoktól, mint amelyeket később a világ számára kitártak.

A vallomásban később azt mondta, hogy szerinte soha többé nem kommunikált a Bitcoin alapítójával, azon túl, hogy 2010 és 2011 között ímélben folytatott beszélgetést Satoshival.

A Kleiman-Wright-esetet és annak a bitcoin jövőjére gyakorolt hatását folyamatosan figyelemmel követte az ágazat. Az ügyvédek már májusban további bizonyítékokat mutattak be Kleiman tulajdonairól Wright ellen.

Mark Karples, a Mt. Gox volt vezérigazgatója nemrég kijelentette, hogy Wright „vagy tolvaj vagy csaló”. Wright szintén megpróbálta beperelni a Bitcoin Foundation-alapító Roger Vert, amiért az hasonló kijelentéseket tett ellene még 2019-ben.

A vallomásban Andresen kifejtette:

„Kétségeim vannak– Sok-sok kétség van a fejemben, azokról a részekről– azokról a dolgokról, amelyeket Craig mondott nekem, hogy melyek igazak és melyek nem.”

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Web Summit
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!