Hamarosan összeomolhat a bitcoin dominanciája

-

Az elmúlt hónapok során a bitcoin uralta a piacokat. Az altkoinok szorosan követték az árfolyamát, de nem néhány kivétellel nem jutottak megfelelő lendülethez.
A kriptopiac a bitcoin kivételével február közepén kezdett megindulni, amikor 60%-ra esett a vezető kriptovaluta piaci részesedése.
Innentől azonban növekedett az eladási nyomás a piacokon, így a befektetők elhagyták az altcoinokat, hogy kihasználják a bitcoin likviditása adta biztonságot.

Azóta a bitcoin piaci részesedése jelentősen megemelkedett.

Elemzők szerint ez hamarosan megfordulhat és akár 8%-ot is eshet a bitcoin piaci részesedése, amely jelentősen megdobhatja az altokat.
Stabilan 65% jelenleg a bitcoin piaci részesedése, ám ez hamarosan megváltozhat
Ez jelentős emelkedés az idei, 60%-os mélyponthoz képest, azonban alacsonyabb, mint az év elején tapasztalt 68%-os csúcs.
A vezető kriptopénz piaci részesedése jó betekintést nyújt a befektetők szemléleteibe, a magasabb részesedés általában azt jelzi, hogy többen félnek attól, hogy merre tarthat a piac.
Egy elemző szerint hamarosan több tőke fog kiáramlani a bitcoinból az altkoinok felé, így a bitcoin 5-8%-ot veszíthet piaci részesedéséből.

 „Két hónap múlva úgy hiszem, hogy végre 57-60% köré eshet a bitcoin piaci részesedése. Tudjuk, hogy ez mit jelent: egy altcoinszezon várható.”


Egy mintázat azonban lassíthatja a bitcoin dominanciájának csökkenését
Más elemzők szerint ez lassabban fog zajlani, ugyanis a bitcoin piaci részesedése már 880 napja egy megbízható irányzat szerint alakul.
Egy másik kereskedő is beszélt erről egy Twitter-üzenetben, egészen addig óvatosan jár el az altcoinokkal, amíg ez az irányzat meg nem törik.

 „Nagyon óvatos leszek a héten az altcoinokkal. Lehet, hogy nagyon ígéretesnek tűnnek, de már 882 napja tart a jelenlegi irányzat. Úgy hiszem, hogy a bitcoin a héten ingatagabb lesz, így az altkoinokkal is vigyázni kell.”

Az altkoinok értékét nagyban meghatározhatja, hogy kitart-e ez az irányzat attól függetlenül, hogy csökkenni fog-e a bitcoin piaci részesedése.

Olvastad már? A részvények buborékot fújtak, a bitcoin is eshet a kipukkanás után

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az új MI kolbászkutya kereskedő botot is tervez

A kripto legfrissebb mém érméje a kibernetikus WienerAI (WAI). A kolbászkutya már egy modern, ámde kezdőbarát kereskedési bottal is megtoldotta az ökoszisztémáját, és előértékesítése röpke...

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!