Az Ethereum 2018-as ralija félrevezető volt egy tapasztalt kereskedő szerint

-

Az elmúlt hetekben egyre jobban várják egy parabolikus ether-rali feltűnését a kriptoközösségben. A fundamentumok és a technikai trendek összhatása miatt a legtöbb elemző kifejezetten bikás hangulatba került a második legnagyobb kriptopénzt illetően.

Chris Burniske, a Placeholder Capital partnere egyenesen úgy fogalmazott, hogy maga előtt látja a 7500 dolláros árfolyamot:

„Ha a BTC 50 ezer fölé megy a következő ciklusban, és az ETH/BTC jegyzés visszatér az előző csúcs közelébe, akkor az 7500 dollár fölötti ether árfolyamot jelent. Az ETH lesz az új srác a telepen, meg fognak őrülni tőle.”

Egy ismert, tapasztalt kereskedő szerint viszont még el fog tartani egy darabig, mire az ether úgy csúcsot állít be.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Nem valószínű, hogy közel a rekordárfolyam

A 2017/18-as kriptobuborék alatt az Ethereum volt „A kriptopénz”. Nem múlta felül az összes altot, de az ETH számított a következő nagy dobásnak a bitcoin után.
Ehhez mérten az egy dollár alatti árról egészen 1400-ig menetelt. Az emelkedése annyira meggyőzte a kriptoközösséget, hogy sokan már azt várták, a kapitalizációja meg fogja haladni a bitcoinét, ez az esemény meg is kapta a „flippening” elnevezést.
Egy ilyen rali nem fog még egyszer megtörténni, sok hozzáértő így vélekedik.
Avi Felman a BlockTower Capital-tól úgy gondolja, az 1400 dolláros csúcs egy „vörös hering” volt, egy félreértésből származó, és így félrevezető esemény. A négy számjegyű emelkedést kizárólag az ICO-láz hajtotta.
A 2016 és 2018 közötti időszakban a legtöbb ICO az Ethereum hálózatán történt, így az ethert fogadták el a befektetőktől.
Ez hatalmas igényt támasztott a kriptopénzzel szemben, ahogy a befektetők lecsaptak a nagy nyereségek lehetőségére.
A láz azonban elmúlt, az ICO-piac bedőlt, az ether iránti igény legnagyobb szereplőjének kiesése pedig korlátozza az emelkedést:

„Az ether csúcsa teljesen félrevezető volt, és egy speciális faktor okozta. ICO-ban való részvételhez ethert kellett venned. Eladni viszont nem nagyon akartak. A bitcoin piacán nem jelent meg ez a dinamika. Mikor a BTC új csúcsot állít be, nem tudom, hogy az ether egyáltalán a közelében lesz-e bármi hasonló teljesítménynek.”

A piacot továbbra is a bitcoin uralhatja

Figyelembe véve a fundamentumokat és a technikai faktorokat, egyelőre nem látszik, hogy bármi letaszítaná a trónról a bitcoint.
Josh Olszewicz, a Brave New Coin elemzője ont a múlt hónapban osztotta meg a tapasztalatát, mely szerint a bitcoin dominancia grafikonján aranykereszt formálódott.
Ez egy olyan technikai indikátor, mikor egy relatív rövid távú mozgóátlag alulról áttör egy hosszabb távú átlagot. Ezt legtöbbször bikás emelkedés követi.

Paul Tudor Jones, a kriptós körökben nemrégiben népszerűvé vált milliárdos befektető szerint most „a bitcoin a leggyorsabb ló a pályán”, köszönhetően a központi bankok tömeges pénznyomtatási gyakorlatának.

Olvastad már? A Baseline társalapítója szerint még mindig a kriptó korai napjaiban vagyunk

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!