Craig Wright tagadja a Mt. Gox feltörését

-

A vitakedvelő Satoshi Nakamoto-jelölt azt állítja, hogy a 1Feex címen tárolt bitcoint vásárolt.
Craig Wright, Satoshi Nakamoto önjelöltje és az NChain vezető tudósa azokat a nem régi állításokat cáfolta, miszerint feltörte az immár néhai Mt. Gox tőzsdét.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ricardo Spagni, a Monero (XMR) érme vezető karbantartója a múlt héten olyan bírósági iratokat osztott meg a Twitteren, amelyek arra utalnak, hogy Craig Wrightnak köze van egy Mt. Goxhoz tartozó „1Feex” néven elhíresült bitcoin pénztárcához:

„Csakhogy tisztázzuk, Craig Wright tulajdonképpen nyíltan beismerte (az ügyvédjein keresztül), hogy ő az a fickó, aki 80 ezer bitcoint lopott az Mt. Goxtól.”

Spagni tweetje Wright ügyvédjeinek június 12-én küldött leveleit követte, amelyekben azt hangsúlyozták, hogy ügyfelük 80 bitcoin tulajdonában van azon az „1Feex” címen, amelyet az Mt. Gox feltörésével hoztak összefüggésbe.

Wright azt állítja, hogy az 1Feex bitcoinokat megvette, és cáfolja a bizonyítékokat

A Cointelegraph által továbbított nyilatkozatában Wright az állítja, hogy 2011. február végén vásárolta meg a jelenleg 1Feex pénztárcájában tárolt bitcoint, és „erre a címre az adott év március 1-jén lett átutalva”.

„A bitcoin teljes összege, amely ma a Tulip Trading Limited tulajdonában van, továbbra is ezen a címen található,” – mondta az nChain vezető tudósa.

Wright szerint a vádaskodások részeként bemutatott egyetlen bizonyíték „egy Mark Karpeles és Jed McCaleb közötti állítólagos Skype-chat, de ez a dokumentum csak egy szöveges fájl, nem egy hitelesített kivonat a konkrét Skype ablakból.”

„Semmilyen más hiteles bizonyíték nem volt nyilvánosságra hozva, ahogy az Mt. Gox belső vagy könyvelési nyilvántartása sem” – folytatta.

Wright azt is hangsúlyozta, hogy Mark Karpelest már korábban is ítélték el céges nyilvántartások manipulálásáért.
Az új nyilatkozat szerint az 1Feex bitcointranzakciója nem volt jelentve a rendőrségen 2011. márciusa és az Mt. Gox 2014-es csődje között, „valamint az Mt. Gox sem igyekezett a bitcoin helyreállításának érdekében”.
Wright ezt gyanúsnak találja, ugyanis az állítólagos Skype-dokumentum azt sugallja, hogy Karpeles tudott volna arról, hogy a hiányzó kriptovaluta az 1Feex címen volt tárolva.
Wright azzal az ajánlattal fejezte be nyilatkozatát, hogy akárki, aki igényt tartana az említett bitcoinra, „beleértve az Mt. Gox felszámolóit”, lépjen kapcsolatba az ügyvédjeivel.
Wright egyik folyamatban lévő jogi csatájának során azt állítja, hogy a Tulip Trust tulajdonosa. A számos bitcoinpénztárca körülbelül összesen 1,1 millió bitcoint tartalmaz, amelyet ő és üzleti partnere, Dave Kleiman, állítólag korábban bányásztak.
Kleiman 2013-ban elhunyt, melynek következtében Wright nem tudja visszanyerni a vagyonalapokat. Wright most tehát egy bírósági csatában vesz részt David Kleiman birtokával kapcsolatban.
A Cointelegraphnak úgy nyilatkozott, hogy „99,9999 és még pár 9 százalékra biztos benne”, hogy ő fogja átvenni a Tulip Trust címeinek irányítását. Ennek az ügynek a tárgyalását július 6-ára tervezik Florida déli körzetében.

Olvastad már? A Forbes vezére sürgeti a Bitcoin továbbfejlesztését

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!