Dél-korea: a kripto nem megfelelő biztonságos vagyoneszköznek

-

A Hongik Egyetem egyik vezető dél-koreai professzora úgy gondolja, a kriptovaluták sem képeznek kivételt a recesszió veszélyét illetően.
Június 11-én dél-koreai szakértők kijelentették, hogy a COVID-19 idején, biztonságos vagyoneszköz keresése során a kriptovaluták „rossz választásnak bizonyulnak”.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A The Scoop szerint a Hongik Egyetem professzora, Hong Ki-hoon kijelentette, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptoeszközöket nem szabad „biztonságos vagyoneszköznek” tekinteni az arany, a dollár, vagy akár az Egyesült Államok kincstári kötvényeinek szintjén sem. Ugyanakkor nem tagadja, hogy a pénzügyi piacok volatilitása miatt több pénz halmozódik fel a kriptopiacon.

A kriptopénz sem védett a világjárványtól

A Hongik Egyetem üzleti adminisztrációs tanszékéhez tartozó Hong így nyilatkozik:

 „Hogy egy vagyoneszköz biztonságos legyen, két feltételnek kell teljesülnie. Először is, az eszköz értékének volatilitásának alacsonynak kell lennie, másodszor, amikor a piaci volatilitás növekedése várható, az értéknek emelkednie kell. A kriptopénz tehát nem felel meg ezeknek a feltételeknek.”

A kriptopénzmennyiség növekedésének okaival kapcsolatban a koronavírus kirobbanása során a professzor a következőt állítja:

 „A piacok összeomlása utáni mennyiségnövekedés oka az volt, hogy a magasabb volatilitásba való befektetés a vagyoneszközök értékcsökkenésének kompenzálására szolgált.”

A dél-koreai szabályozás hiánya aggodalmakat vet fel

A cikk aggodalmakat vet fel a „piaci manipulációt” illetően. Azt állítja, hogy a kriptokörnyezetet az országon belül nem szabályozzák megfelelően.
Úgy vélik, hogy a piac jelenlegi népszerűsége nem oszlatja el azon befektetők aggodalmait, akik hezitálnak a kriptovaluták vásárlását illetően.
A The Scoop által idézett anonim befektetési szakértő másrészt a következőt fedte fel:

 „A befektetők gyakran nem képesek megfelelően kezelni részvényeik kockázatait, ugyanakkor gyakorlatilag lehetetlen felmérni a kriptovaluták kockázati tényezőit. Ezt mindenkinek tudatosítania kell, aki befektetni szeretne.”

Dél-Korea Gazdasági és Pénzügyminisztériuma május 27-én úgy nyilatkozott, hogy az állam jövedelemadóról szóló törvényének módosítására készülnek – ez egy olyan lépés, amely nagy hatással lehet a kriptovaluták jövedelmezőségére az országon belül.

Olvastad már? Nem adott bizalmat a tőzsdének a Fed – a részvények meredeken csökkennek

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!