Történelmileg pontos adatok szerint növekedni fog az árfolyam

-

A bitcoinbányászok bevételének 2019-es szintre való csökkenése egy nagy lokális gödröt jelenthet a BTC számára, ahogy a feleződés hatását is szépen lassan kezdjük megérezni.

A BTC-bányászok bevétele a kora 2019-es szintekre csökkent, immár másodszor 2020-ban. Minden alkalommal, amikor több éves minimumokat ért el ez a szám, az egy igazán bullish trend kezdetét jelezte a vezető kriptopénz számára.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Legutóbb idén, március 13-án volt az, hogy a bitcoinbányászok napi bevétele 7 millió dollár körül mozgott. Akkor a kriptopénz ára 3600 dollárra csökkent a BitMEX-en.

Miután a bányászok jövedelme március 13-án bezuhant, az árfolyam 3600 dollárról 10.000 dollárra nőtt másfél hónapon belül.

Hasonló trend várhat ránk a következő hónapokban

Amikor a bitcoin bányászási jutalma meredeken esik, az azt jelzi, hogy a gyenge bányászok a kedvezőtlen piaci körülmények miatt kapitulálásra kényszerülnek.

Március 12. és 13. között a bányászási jutalom nagyot esett, mivel az árfolyam is 50%-ot csökkent 24 óra leforgása alatt. A zuhanást akkor látszólag a blokkjutalom-feleződés bányászökoszisztémára gyakorolt hatása okozta.

A halving előtt a bányászok nagyjából 1800 BTC-t generáltak jutalomként. Ma ugyanez a szám nagyjából 900 BTC/napra csökkent.

A bitcoin ára azonban most hasonló szinteken van, mint a feleződés aktiválásakor tartózkodott. A kisebb bányászok számára a feleződést követő árfolyamstagnálás tevékenységük befagyasztásához, esetleg az azzal való felhagyáshoz vezethet.

Ez általában a bitcoin árfolyamgödrét jelzi, mert a félelem kicsúcsosodását jelenti a piacon. Néhány nem jövedelmező bányász leáll, ha a BTC stagnál.

Éppen ezért a vezető kriptopénz rövid távon volatilitást tapasztalhat meg, ahogyan egy új bika ciklus kezd el kialakulni.

Más makroindikátorok is bullishak

A Puell Multiple – amely indikátor a BTC napi kibocsátását használja a piaci trendek vizsgálatához – azt mutatja, hogy a BTC már talán elérhette lokális árfolyamgödrét.

Forrás: Lookintobitcoin

Ez az indikátor szintén megjósolta a legutóbbi, 500 dolláros visszahúzódásokat is rövid távon – ez egyébként a 2018-ashoz hasonló tendencia, amikor a bitcoin a kora 2019-es bullish trendet építette.

2019 elejétől annak közepéig a BTC ára 4000 dollárról 14.000 dollárra emelkedett, különféle, láncot vizsgáló adatok pedig most is hasonló jeleket mutatnak.

Az olyan technikai indikátorok, mint a relatív erősségi index (RSI), a mozgóátlag konvergencia-divergencia (MACD) nagy időnézeten véve azt mutatják, hogy a bitcoin még távol van az árfolyamcsúcsától.

Mohit Sourout, a Bitazu Capital alapító partnere ezt mondta:

„Figyeljük meg, hogy a jelentős BTC-ciklusok csúcsai és gödrei mindig a volatilitás visszaesésekor következtek be. Egy egyszerű pillantás elárulja, hogy a 10.000 dollár csak egy kis csuklás.”

A BTC ára csaknem megháromszorozódott március 13. óta, 3600 dollárról 10.085 dollárra, most pedig – történelmileg már bizonyított indikátorok – nem azt jelzik, hogy ez lenne már a csúcs.

Olvastad már? Hatalmas mozgásba kezdhetnek a kriptokereskedők

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!