Márciusban folyamatosan nőtt a Bitcoin hashrátája

-

Hozzuk ki a legtöbbet a feleződés előtt? Vagy bízzunk a bányászokban és számítsunk a bitcoin hatalmas árnövekedésére halving után?
A hálózat összteljesítménye a márciusi esések után folyamatosan gyarapszik.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Volatilis március

A Bitcoin hashrátája márciusban történelmi maximumokat ért el, amikor megközelítette 123 exahash értéket.

Március 13-án azonban az árfolyamot tekintve jelentős összeomlásra került sor: valamennyi tőzsdén 4000 dollár alá süllyedt a BTC értéke. A kisebb bányászok erre reagálva leállították a berendezéseiket, a hashrárta szintje pedig 100 exahash alá csökkent.
Egy ponton még a 75 exahasht is elérte. Ilyen értéket utoljára 2019 szeptemberében mértek.

Növekedés, növekedés, növekedés

Az adatok alapján jól látható, hogy a márciusi hashrátacsökkenés után – a tartós növekedés következtében – jelenleg az összes márciusi veszteség kiegyenlítődött.
Április 14-én a hashráta elérte a 122 exahasht, amely nagyon közel állt ahhoz, hogy történelmi rekordot döntsön március eleje óta.

Mi lesz a feleződés után?

A halving már a küszöbön áll, becslések szerint május 12-e körül várható, tehát 26 nap maradt. Nagy a valószínűsége annak, hogy a hashráta továbbra is emelkedni fog, a bányászok pedig továbbra is törekednek majd arra, hogy a legtöbbet hozzák ki a halving előtt.
A feleződés után a kibányászott blokkokért járó jutalom a felére csökken – tehát 12,5 BTC-ről 6,25 BTC-re.
Ez logikusan azt jelenti, hogy a BTC ára az esemény után megduplázódik, mivel a bányászok jutalmának legalább ugyanazon a dollárszinten kell lennie, amelyen jelenleg.

A Bitcoin jövője

Leegyszerűsítve, a hashráta jellemzi a hálózati teljesítményt. Minél magasabb ez az arány, annál nagyobb erőforrás szükségeltetik egy 51%-os támadás megvalósításához.
Elmondható tehát, hogy a hashráta értéke egyenes arányban áll a hálózat biztonságosságával. A halving befolyását illetően, a hashráta növekedésével egyenlő ütemben növekedik a bányászok bizalma a BTC emelkedését illetően is.
Az legutóbbi feleződéseket követően a BTC mindig új árrekordokat döntött.

Olvastad már? 1 milliárdnyi Tether várakozik a Binance tőzsdén, és ez jó hír a kriptónak

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!