Nem volt még ilyen érdeklődés a feleződés iránt

-

A Bitcoin-blokklánc blokkjutalmának következő „feleződése” soha nem látott érdeklődést váltott ki az internethasználók körében.

A Google Trends április 14-ei adatai szerint ezen az éven eddig 16%-kal többen kerestek rá a „Bitcoin halving” kulcsszóra, mint 2016-ban, mielőtt a legutóbbi ilyen esemény történt.

Földrajzilag vizsgálva az adatokat – most csak az elmúlt 30 napot figyelembe véve – a top 5 ország között Luxemburg, Lettország, Észtország, Svájc és Litvánia szerepel.
Egy kapcsolódó, ám jóval szűkebb címszó, a „Bitcoin halving 2020” már teljesen más geográfiai képet fest: itt Nigéria vezeti a listát, majd őt követi Venezuela, Ausztria, Portugália és Csehország.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Kit érdekel és miért?

A blokkjutalom-feleződés – vagyis egy adott kriptopénz blokkláncán a blokkok kibányászásáért járó jutalom periodikus, előre kódolt 50%-os csökkenése – egy olyan esemény, amelyet folyamatos megfigyelés alatt tart a kriptoközösség, hiszen mind a kriptopénz árfolyamára, mind pedig a bányászatra nagy hatással van.
A 2020-as lesz a harmadik a maga nemében, a bitcoin tízpercenkénti kibocsátási ütemét pedig átlag 6,5 BTC-re fogja csökkenteni.
Victor Li, a DeFi Toronto társalapítója nemrég kijelentette, miszerint a 2020. májusi feleződést vizsgálva a bitcoin inflációs rátája 1,8%-ra csökkenhet.

„hasonlóan az aranyhoz (vagyis az arany újonnan bányászott : meglévő arányához)”mondta.

2019 telére a Google Trends adatai már jelezték, hogy a Bitcoin halvingra történő globális keresések jelentős kiugrást mutatnak az év további időszakához viszonyítva.
Miközben most minden a COVID-19 pandémia körül forog, az ágazati szereplők azért a feleződést sem hagyják figyelmen kívül, hisz az árfolyamra gyakorolt potenciális hatása nehezen kérdőjelezhető meg.
Sokak szerint ugyanis, mivel kevesebb „új” bitcoin kerül kibányászásra, a kibocsátás üteme csökken, az ellátás hiánya pedig az alapvető közgazdasági modellek szerint törvényszerűen áremelkedéshez kell vezessen.
Az egyetlen, ami miatt aggódnunk kell, az a lehetséges „bányászkapitulálás”, mivel az ágazat kisebb szereplői jóval inkább megérzik a csökkent jutalmakkal járó veszteségeket.
Persze mindez nagyban függ attól, milyen teljesítménye lesz majd a feleződés után a coinnak a spot piacokon.

Olvastad már? Vitalik Buterin megválasztotta a bikák és medvék királyát

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!