A bitcoin akár 6000 dollár alá is benézhet, ha rosszul zárja a hetet

-

A hétvége legyűrte a bitcoint, az árfolyam 6900 dollár alá esett, a cikk írásakor pedig a vezető kriptopénz azon küszködik, hogy a 6800 dolláros szint fölött maradjon.

Korábban ezen a héten Michael van de Poppe, a Cointelegraph elemzője azt mondta, hogy a 6900 dolláros szint kritikus lesz a bitcoin számára, az ez alá való csökkenésnek pedig trendfordító hatása lehet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Van de Poppe erről így írt:

„A bikák legutóbbi támaszszintje a 6750-6800 dolláros szint környékén volt. A gyengeség első jele az volt, hogy 7200 dolláron elveszítettük az éves és heti szintet. A 6750-6800 dollár elveszítése azonban további erős csökkenést eredményezhet nemcsak az árfolyamban, de a volumenben is.”

6000 dollár alá is benézünk, ha elveszítjük a kulcstámaszokat

Lévén, hogy a bitcoin árfolyama 100%-ot növekedett a március 13-ai, 3750 dolláros árfolyamgödör óta, úgy néz ki, hogy egy rövid távú trendfordulás van kilátóban.

Van de Poppe szerint a „következő, 6750-6800 dolláros zóna alá való csökkenés minden bizonnyal egy hatalmas értékesítést generál majd egészen 5800 dolláros támaszig, és megerősítené az elkövetkező, csökkenő trendet.”

A cikk írásakor a bitcoin napi csártja szerint a kriptopénz azért küzd, hogy 6800 dollár felett maradjon.

Forrás: TradingView

Ha a bitcoin nem lesz képes tartani a 6750 dolláros támaszt, akkor az árfolyam 6350 dollárra szakadhat be, hacsak az értékesítési forgalomban történő kiugrás nem eredményez még ennél is nagyobb: 6350 és 6200, majd 5800 dollárra történő zuhanást.

Tett vagy halál a bikák számára

A jelenlegi csökkenő trend megváltoztatására a bikáknak rögtön vissza kellene térniük 7000 dollárra, majd szépen lassan a 7200 dollár fölé.

Még egy 6900 dolláron történő heti zárás is legalább megerősítené azt a lehetőséget, hogy a bitcoin megtámadja a 7200 dolláros szintet, és így vágjon neki az új hétnek.

A medve alternatíva igencsak zord, mivel az 5800 dolláros támasz újratesztelése megnövelné annak a valószínűségét, hogy a 4000 dollárt is elérhessük.

Az olyan elemzők, mint a BitMEX-vezérigazgató Arthur Hayes, valamint az olyan kereskedők, mint PentharUdi és Crypto Capo mind azt állítják, hogy a 3500 és 2000 dollár közötti zónára vannak most valószínű kilátásaink.

Forrás: coin360

A bitcoin árfolyamával párhuzamosan a piac azért az altcoinokat sem kímélte: az ether 2,09%-ot, a bitcoin cash 3,42%-ot, a chainlink pedig 4,65%-ot csökkent, csak hogy a jelentősebbeket említsük.

A teljes kriptopiac értéke jelenleg 194,9 milliárd dollár, a bitcoin dominanciája pedig 64,2 százalékon áll.

Olvastad már? A Bank of America megerősítette partnerkapcsolatát a Ripple-lel

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!