Offline utalásokat is támogat egy vezető venezuelai tőzsde

-

A venezuelai Criptolago kriptotőzsde bejelentette, hogy egy új, SMS-alapú fizetési rendszert indít, amely támogatja Venezuela olaj alapú Petro (PTR) kriptovalutáját és egyéb kriptopénzeket is.
Ez a rendszer a lakosság egy újabb hányadának teszi elérhetővé a kriptopénzeket az országban továbbra is tomboló hiperinflációs válság során.
A venezuelai bolivár értéke az elmúlt 24 órában 1,58%-ot, az elmúlt 12 hónap során 2500%-ot csökknet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Criptolago bemutatta az SMS-alapú kriptoutalásokat

A Criptolago április 6-ai Twitter-üzenete alapján Maduro elnök kérésére kifejlesztettek egy olyan rendszert amely párhuzamosan használható a venezuelai bankhálózattal, és képes a petroutalások feldolgozására is.

 „@NicolasMaduro elnök előírásai alapján és a #criptonation-t figyelembe véve megalkottuk az SMS-alapú fizetési rendszert, mellyel minden venezuelai képes lesz praktikus módon #Petro utalásokat végezni.”

Az SMS-alapú fizetési rendszer emellett offline fizetések feldolgozására is képes a Criptolagon által támogatott kriptopénzekkel, így a venezuelaiak mostantól internetkapcsolat nélkül utalhatnak bitcoint, litecoint, dasht, venezuelai bolivárt és a venezuelai Glufco „kriptobefektetési” bank saját valutáját.
A venezuelai lakosok nagyjából 30%-a nem rendelkezik internet kapcsolattal, így a Criptolago SMS-alapú fizetési rendszere a lakosság egy új hányadához juttathatja el a kriptopénzeket.  A szolgáltatás csakis a regisztrált felhasználók számára elérhető.
Venezuela jelenleg is vezeti az offline kriptofizetési platformok forgalmának listáját – 2019 májusa óta ebben az országban történt a DashText tranzakciók 95%-a.

A venezuelaiak nem tudnak megegyezni a petro árfolyamában

A venezuelai elnök és korábbi buszsofőr Nicolas Maduro legnagyobb igyekezete ellenére sem tudott elterjedni a petro kriptovaluta, mint csereeszköz, mivel a piac nem biztos benne, hogy alkalmas pénznem válhat belőle.
A helyi Morocotacoin híroldal szerint április 6-án a petro árfolyama 23 dollár volt a Criptolago és 11,5 dollár az AmberesCoin oldalán, míg a hivatalos értéke 50 dollár felett volt.

Olvastad már? A Binance tagadja a vagyonelkobzási vádakat

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!