3 éves csúcson a bitcoin aktív készlete, de mégis mit jelent ez?

-

A bitcoin értéke nagyot esett négy hete, ezzel pedig a hálózat aktivitása is, ahogy a befektetők biztos helyekre utalták pénzeiket.
Úgy néz ki azonban, hogy mindez kezd megfordulni, és a napi tranzakciók száma ismét emelkedőben van: megindultak a koinok.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A bitcoin visszaállásával a kereskedők is visszatérnek?

A Glassnode által közölt grafikon megmutatja, hogy a hálózaton mozgó koinok száma jelentősen növekedni kezdett augusztus óta, és csak a múlt hónap során volt esés.

A hálózat aktivitása ismét növekedésnek indult egy jelentős márciusi esés után, ahogy a Blockchain.info grafikonján is látszik.

Az adatok tanulsága, hogy a vezető kriptopénz ismét mozgásban van. Lehet, hogy alacsonynak tűnik a változás, de továbbra is azt mutatja, hogy az emberek nemcsak tartalékolják a bitocint, hanem használják is azt.
Mindenesetre ez valószínűleg a kereskedésnek tudható be, melynek mértéke biztosan az árfolyammal arányosan növekszik. Sok befektető gyors profitot szeretne szerezni a piacok helyreálltával, melyre azért nyílt lehetőség, mert egyre nagyobb az igény a kriptopénzek iránt.
Fontos hozzátenni, hogy a májusi feleződés erős indok lehet arra, hogy az emberek még a készlet csökkenése előtt bevásároljanak.
Emellett sokan félnek az inflációtól és a globális gazdaság megállásától, így olyan menedékeket keresnek, mint a bitcoin és egyéb kriptopénzek.

Az adatok a hálózat erősségét mutatják

Lehet, hogy a bitcoin aktivitása hónapról hónapra változik, de fontos hozzátenni, hogy a rendszer továbbra is úgy működik, ahogy megtervezték. A költségek alacsonyak és nem kell sokat várnunk a tranzakciók visszaigazolására.
A hálózat akadozni kezdhet, ha naponta több mint 400 000 tranzakció lesz, de ettől még messze vagyunk. Ez utoljára 2017-ben történt meg, és drága utalásokat, valamint lassú visszaigazolásokat hozott magával.
Mára a Lightning Network is életbe lépett, amely megoldást jelenthet, ha ismét problémák jelentkeznének, de sokkal felhasználóbarátabbá kell tenni ahhoz, hogy tömegesen is elterjedhessen.
Észszerű lenne feltételezni, hogy az aktív bitcoinok számának növekedésével a kriptopénzek is jobban elterjednek.
A blokkláncszféra aktivitása összességben gyorsuló növekedést mutat, különösen az olyan területeken, mint a a decentralizált pénzügyek és az ellátási láncok.
A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés eziránt az új pénzügyi eszköz iránt.

Olvastad már? Egyre több a BTC-bálna – tudnak valamit, amit mi nem?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!