A Binance tagadja a vagyonelkobzási vádakat

-

A Binance reagált a vádakra, miszerint több százezer dollárnyi kriptopénzt foglalt le egy felhasználótól. A váltó szerint a vádak hamisak.

A Binance együttműködött a koreai bűnüldözési szervekkel

Szerdán a Bitcoinist írt arról, hogy a Binance-t, egy ukrán felhasználótól történt közel 860 000 dollárnyi kriptopénz lefoglalásával vádolják. Csütörtökön a tőzsde megosztotta a saját szemszögükből osztotta meg a történetet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Beismerték, hogy blokkolták a felhasználót, de csak azután, hogy a dél-koreai kormány vizsgálatot indított a felhasználó ellen.
A Binance szerint egy koreai kriptoprojekt 3995 ethert bukott 2018. november 8-án, miután egy listázási csalás áldozatává vált. A projekt vezetői jelentették az incidenst a helyi rendőrségen.
A koreai bűnüldözési szervek találtak egy gyanúsítottat, akinek nem tudták megerősíteni a személyazonosságát, ennél a pontnál azonban még nem az érintett Binance-felhasználóról van szó.
A gyanúsított valahogy hozzáférést szerzett a projekt belső e-mailjeihez és megtudta, hogy a token listázni szeretné magát több tőzsdén is, köztük a Binance-en is.
Ezt követően pszichológiai manipulációt alkalmazott: a Binance-nek adta ki magát a token listázását ígérve egy bizonyos listázási költség ellenében. Az áldozat nagyjából 10 milliárd koreai von értékben utalt ethert, melynek értéke több mint 8,2 millió dollár volt akkor.
A dél-koreai rendőrség úgy találta, hogy egy Binance-felhasználó kapta meg „az ellopott összeg jelentős részét.” A kriptotőzsde B.K. néven beszél az említett felhasználóról.
2019. január 18-án a koreai rendőrség arra kérte a Binance-t, hogy utalja el az ellopott vagyont B.K. számlájáról az áldozat számára: a cég ezt meg is tette. A tőzsde még B.K.-t is tájékoztatta a koreai rendőrség kéréséről, valamint arról, hogy lépjen kapcsolatba a helyi bűnüldözési szervekkel.

Az ukrán rendőrség is beszállt

Áprilisban az ukrán rendőrség is kapcsolatba lépett a Binance-szel, a felhasználó részéről. A cég elmagyarázta az incidenst, lévén pedig, hogy a rendőrség nem kért további segítséget, azt hitték, hogy elégedettek voltak a magyarázattal.
A Binance képeket is közölt arról, hogy milyen megbeszélések zajlottak a koreai bűnüldözési szervekkel.
A kriptováltó kiemelte, hogy világszerte szorosan együttműködnek a bűnüldözőkkel, és további dokumentációval tudják bizonyítani, hogy „küzdenek a csalásokkal és igazságot próbálnak tenni ezekben az ügyekben.”

A Binance figyelmeztetett, hogy jogi eljárást indítanak azok ellen akik „szándékosan próbálják rongálni a cég hírnevét féligazságokkal vagy félreértelmezésekkel.”

Olvastad már? A texasi törvényhozók lecsaptak az Ultra Mining bitcoinbányászcégre

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!