A venezuelaiak szerint a petró átverés

-

Az állam által kibocsátott venezuelai petró a helyi kereskedők elmondása szerint egy átverés.

A Tal Cual médiaszolgáltató által közölt riportban helyi kiskereskedők el sem fogadták a kriptopénzt. Annak értéke gyorsan esik, ahogy hiperinfláció lépett fel.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A kereskedők elmondták, a Venezuelai Nemzeti Bank nem váltja be a petrót az eladási árán, így az abban tartott pénzük egyszerűen elveszíti az értékét.
Az egyik fővárosi boltos, Octavio Páez Malavé szerint:

„Az infláció nem áll meg senki kedvéért. A kereskedőktől csak akkor kapsz valamit, ha fizetsz. Márpedig nincs olyan nagykereskedő vagy beszállító, aki elfogadná tőlünk a petrót.”

Josefina Salvatierra, a Consecomercio ügyvezetője úgy fogalmazott, sok kereskedő azzal is bajba kerül, hogy a petró eladáskori és jelenlegi ára között hatalmas az eltérés.

Ezt pedig az országban tapasztalható hiperinfláció még tovább erősíti.

„Alig van kereskedő, aki el tudta adni a petróját, és azok is akkor csinálták ezt meg, amint megtörtént az eladás. Ezzel csak súlyosbítottak a helyzeten, hiszen egy hiperinflációs környezetben még egy hitel intézése sem egyszerű. Ki sem lehet számolni, hogy idővel mekkora lesz az adósság.”

Josefina szerint őszintén el kell mondani a kereskedőknek, hogy a petró nem több, mint értéktelen pénzhelyettesítő.

Olvastad már? Újabb rekordokat dönt a Bakkt iránti érdeklődés

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!