A Joe007 névre hallgató ismert kriptobálna, azt mondta, hogy a kriptopiac nem biztos, hogy olyan egészséges, mint amilyennek tűnik.

A névtelen kereskedő szerint a tőke beáramlásának hiánya – és a így a tether összértékének stagnálása problémát jelenthet a piac számára.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Joe007 a Bitfinex legjobb kereskedője, összesen 1 788 641 dollárnyi profittal, amellyel fej-fej mellett állnak a második helyezettel.

A kriptobálna most figyelmeztetést adott, miszerint az új tőke hiánya jelentősen visszafoghatja egy új bika piac reményeit.

Ezzel egy túlbuzgó bitcoinrajongóra reagált, aki szerint a 10 000 dolláros ellenállás áttörése lehet a bika piac katalizátora – ám a nagy hal szerint semmi nem ilyen egyszerű:

„Az irányzatok nem történnek meg »varázsszóra«. A kereslet és a kínálat egyenlőtlensége, valamint a fiat be-/kiáramlása adja meg őket. Bárki, aki nem érti ezt meg, és azt hiszi, hogy a bitcoin értéke csak úgy felmegy, és „csinálja amit mindig is csinált”, annak semmi helye nincs a kereskedésben.”

Joe007 hozzátette, hogy a tether összértéke már július óta nem mutatja „jelentős növekedés” jeleit, így tüzelőanyag nélkül maradhat a kriptopiac.

Egy Twitter-felhasználó azonban nem ért egyet azzal, hogy a bika piac csak a tether összértéke alapján következhet be. Ehelyett egyéb, olyan „narratívákat” vázolt fel, melyek szerint a bika jelek felélénkíthetik a piacot. Joe007 erre csak annyit felelt:

„Hiszem, ha látom a fiat beáramlását. Minden más csak mellébeszélés.”

Joe007 szerint a Tether árfolyama alig növekedett, pedig a stabilkoin összértéke nagyjából 1 milliárd dollárt nőtt július óta, 3,6 milliárdról 4,6 milliárd dollárra.

Ez nem rossz, de nem biztos, hogy elég lesz egy elhúzódó bika piachoz.

Olvastad már? Távoli jóslat: év végére 28 000 dollár lehet a bitcoin árfolyama

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂