A bitcoin nem tulipán, „a készpénz vacak”

-

Jamie Dimon, JP Morgan-vezérigazgató, a bitcoin és más kripopénzek („legalább látszólag”) egyik legnagyobb szószólója, ezen a héten nem szidta a kriptopénzt Davosban.
Egy CNBC-nek adott interjújában az egyik legnagyobb amerikai bank vezetője azt mondta, az egyetlen lufi, amit ő most fújódni lát, az az Egyesült Államok nemzeti adóssága.

Jamie gyakran hivatkozott „csalásként” a bitcoinra, pontosabban egy olyan lufiként, amelynek nem lesz szép vége.
2017-ben aztán, amikor a bitcoin elérte eddigi rekordárfolyamát, Jamie az összes kereskedőjét megfenyegette, hogy kirúgja őket, amennyiben bitcoint longolnak, mivel az „butaság”, és nincs összhangban a szabályaikkal.
2017 szeptemberében Jamie az intézményi Investor Alpha konferenciát az alábbit mondta:

„Rosszabb, mint a tulipánhagymák. Ennek sem lesz jó vége. Valakinek a feje fog hullani. Egyszerűen nem valódi dolog, végül pedig tönkremegy.”

A bitcoint akkor 5000 dollár körül kereskedték, 3 hónappal később viszont már 20 ezerért.
Sokakban kelthet mély benyomásokat, hogy Jamie-t kriptobikaként hallhatták felszólalni a davosi Világgazdasági Fórumon. Mintha a kriptopénz betört volna a tudatába.
Amikor a lufikról kérdezték, azt mondta: „csak az államadósság”.
Aztán a Federal Reserve és más jegybankok szidásával folytatta, hozzátéve:

„Az emberek most azt hiszik, hogy a jegybankok világszerte azt tesznek, amit csak akarnak. Hát nem így van.”

Csak egy igazi kriptobika jöhet elő ilyen érvekkel a fiatalapú pénzügyi rendszerrel szemben (na jó, lehet egy kicsit túloztunk).

A bitcoin nem tulipán, „a készpénz vacak”

„Cash is trash”, azaz a készpénz vacak – ezt mondta ezen a héten Davosban Ray Dalio, milliárdos befektető.
Az attól való félelem, hogy az inflációs lufi révén a készpénz minden értékét elveszíti, arra ösztönözte az embereket, hogy a bitcoinhoz hasonló kriptopénzekhez forduljanak. Venezuela élő példát szolgáltat mindarra, mi történik, ha a fiat rendszer csődöt mond.
A Federal Reserve masszív, likviditást elősegítő lépései láttán egyre több ember véli úgy, hogy minél gyorsabban meg kell szabadulniuk a készpénzüktől.
Olyan alternatívák felé terelik őket, mint részvények, kötvények stb., csak hogy kimenekítsék párolgó dollárjaikat.

Olvastad már? Melyik kriptovaluta a legnépszerűbb a befektetők körében?

Forrás: 7bitcoins.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!