Elon Musk elmondta, mit is gondol a bitcoinról és a kriptoról

-

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója már számos misztikus Twitter-üzenetet írt a kriptopénzekről, de egy január 20-ai podcastban végre megosztotta valós gondolatait.

Főleg az illegális tranzakciókról beszélt, hozzátéve, hogy „megoszlanak a véleményei a bitcoinról.”

A milliárdos nemrég azután került a figyelem középpontjába, hogy számos rövid és rejtélyes üzenetet írt a kriptopénzekről. Január 10-én egy üzenetben azt írta, „*nem* a bitcoin a jelszavam”.
2019 áprilisában egy üzenetben azonban azt írta, hogy „a kriptopénz a jelszavam”.
Ezeket sokan viccnek gondolták, akárcsak azt, hogy „a Tesla 420 dolláron lekerül a tőzsdéről”. Musk múltja azonban a pénzügyi technológiákhoz köthető.
1999-ben ő alapította meg az X.com-ot, egy olyan internetes bankot, amelyet ma PayPal néven ismerünk.
A céget a podcastban is megemlítette:

„Ha a PayPal véghez vitte volna a terveimet, akkor szerintem most a világ legértékesebb cége lehetne.”

A fehér könyv ötletes

A podcast házigazdája ezután megkérdezte Muskot, hogy mit gondol a bitcoinról és a kriptopénzekről, ugyanis ezek sokban hasonlítanak az X.com-hoz. Musk erre felelte, hogy „megoszlanak a véleményeim a bitcoinról.”

Satoshi fehér könyvéről úgy hiszi, hogy „nagyon ötletes”.  Hozzátette, hogy a kriptopénzekről alkotott álláspontja általában „feldühíti a kritpopénzekkel foglalkozó embereket.”

„Vannak tranzakciók, amelyek nem törvényes keretek között zajlanak, ezeket általában készpénzzel rendezik. De ahhoz, hogy illegális tranzakciók történjenek a készpénzt legális tranzakciókra is használni kell. Így kell egy illegális-legális híd, és szerintem itt jönnek a képbe a kriptopénzek.”

Musk szerint a készpénzt egyre nehezebb használni, de bármilyen alternatívának szintén alkalmasnak kell lennie legális és illegális célokra, különben „nem lenne értelme”.
Annak ellenére, hogy Elon Musk nem áll ki teljesen a kriptopénzek mellett, egy célra tökéletesnek találja őket:

„Kell lennie egy áthidalásnak a legálisból az illegálisba. Itt léphetnek a kriptopénzek a készpénz helyébe. Nem tudom elképzelni, hogy a kriptopénz csak a tranzakciók adatbázisa lenne.”

Az illegális tevékenységek negativitásának ellenére hangsúlyozta, hogy „nem ítélkezik a kriptopénzekről.”

Bővült Magyarország legnagyobb bitcoin automata hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit Budapesten az Árkádban, a Westendben és az Alleeban, illetve Miskolcon, a Miskolc Plázában.

Musk szerint a kormányok számos dologban követnek el túlkapásokat:

„Szerintem nagyon sok olyan dolog van, amelynek nem kellene illegálisnak lennie. Úgy hiszem, hogy a kormány túl sok törvényt hoz és nem kellene ennyi dolgot illegálissá tenni.”

Ugyan Musk nem támogatja teljes mértékben a kriptopénzeket, de nem is ellenzi őket.
Az interjúban azt is elmondta, hogy a „bankok bajban vannak”, valamint, hogy elsődleges ellenfelük az olyan cégek, mint a Stripe.

Olvastad már? Charlie Lee közösségi adót vezetne be a litecoin bányászatára

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!