Jacob Canfield: Ismét fontos válaszút előtt a bitcoin értéke

-

A bitcoin az átlagok számát játssza, ismét fontos támaszszinten áll. Sokan egy kitörésre számítanak, de az irány egyelőre bizonytalan.

Ismét fontos válaszút előtt a bitcoin értéke

A bitcoin értéke számos alkalommal lépett át fontos küszöbértékeket az elmúlt hónapok során. Az árfolyam pengeélen táncolt a bika és medve mozdulatok között, sokszor kiszámíthatatlanul.
A jelenlegi cél a 10 000 dolláros árfolyam elérése lenne.
Jacob Canfield, bitcoinelemző szerint ismét válaszút előtt áll a vezető kriptopénz. Elemzése alapján a 200 napos mozgóátlagból látszik, miszerint egy nagyobb árzuhanás várható, amelyet később egy áremelkedés fog követni.
https://twitter.com/JacobCanfield/status/1218908835479420928?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1218908835479420928&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fbitcoin-price-could-crash-to-5k-before-halving-bull-run-analyst%2F
A legújabb ármozgások zavarosnak tűnnek, Canfield szerint így két forgatókönyv következheti. Az egyik lehetőség, hogy egy 2018 júliusához hasonló 60%-os esés következik. Míg a másik szerint közepes távon a 2018 februárihoz hasonló visszapattanást tapasztalhatunk.
Canfield úgy véli, az új irányzat azután érkezhet, hogy a bitcoin árfolyama beállt 8600 dollár fölött. A jelenlegi 8400 dolláros támaszszinttel óvatosan kell bánni, ugyanis a bitcoin továbbra is nagyon mozgékony.
A bitcoin jelenleg 8660,39 dollár áll, 29 milliárd dolláros napi forgalommal. A piac meglehetősen aktív, a bitcoin pénzzé tehetőségét (likviditást) a medve és bika piac hívei is erősítik.

Ez azt jelenti, hogy akár esésre is számíthatunk a feleződés előtt. A korábbi két feleződés előtt is 28%-os esések voltak.

Canfield szerint továbbra is vigyázni kell a bitcoin napi kereskedésével. Az is elképzelhető, hogy nem válik be az elemzése, a kriptopénz pedig új irányt vesz.

Az elemző szerint, ha 10 000 dollár fölé nő az árfolyam, az hiteltelenítené jóslatát. Azonban a jelenlegi árfolyammal számolva lehetséges, hogy egy korrekció előzi meg a májusi feleződést.

„Ahhoz, hogy lényegtelenné váljon a jóslatom a 200 napos mozgóátlag, vagyis 10 000 dollár fölött kellene zárnia a bitcoinnak.”

Úgy nézünk ki, mint két éve

Azonban nagyobb az esélye, hogy a 2020-as év a 2018-asra hasonlíthat majd. A grafikonok egyezése alapján Canfield úgy hiszi jelentős korrekció vár a bitcoinra, amit egy tavaszi áremelkedés követhet.
Egyelőre nem történt meg a hirtelen masszív eladás, így elképzelhető, hogy a bitcoin értéke továbbra is ebben a tartományban marad. Azonban, ha a 2018-as modell ismétlődik, a bitcoin 6400 vagy akár 5000 dollárig eshet.
Egyelőre nem tapasztaltunk a korábbihoz hasonló masszív eladásokat a csúcsok azonban egyre alacsonyabb és alacsonyabb értékekre kerülnek a 13 800 dolláros szint óta.
Lehetséges, hogy ebben a tartományban maradunk az elkövetkezendő hónapok során, amíg lassan 6400 vagy akár 5000 dollárig süllyedünk.

A bikáknak kell tartaniuk a támaszszinteket

A vasárnapi hirtelen árcsökkenés után kiújult a bikák és medvék harca, miután a bálnák hatalmas eladásokkal tolták 9000 dollár alá a bitcoin árfolyamát. A bikáknak így újabb pontot kell megvédeniük.
A bitcoin egyelőre elkerülte a januári összeomlást, 2012 óta nem nyitotta ilyen jól az évet. Az árfolyam-ingadozás 3-4% között van, jelentősek a napközbeni ármozgások. A bitcoinpiacok érzelmi mutatója 48 ponton áll, vagyis bármelyik irányba megindulhat.
A jelenlegi becslések 8000 és 10 000 dollár közé saccolják a bitcoin értékét, ezen kívül csak hosszabb távú becslések vannak, amelyek a lehetséges jövőt próbálják megjósolni.

Olvastad már? Szerinted melyik kriptovaluta fogja a legnagyobb profitot hozni 2020-ban?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!