EURO 2020 jegyek az Ethereum blokkláncán

-

Az EURO 2020 csapatával fog együttműködni az AlphaWallet tokenizációval foglalkozó cég. A mérkőzésekre szóló jegyeket fogják digitalizálni.

Az Ethereum-hálózat segítségével az AW lehetővé teszi felhasználói számára, hogy előnyt kovácsoljanak a decentralizált pénzügyek, a DAO-k, a stabilkoinok és az ERC-20 okosszerződések segítségével.

Az UEFA-val karöltve az AW terve az, hogy összehozza a kripto- és futballrajongók táborát. Ez egy Ethereum-alapú integráció révén valósulhat meg: több mint 20 000 token kerülhet fel egy egyedi blokkláncra, amelyek a jegyek biztonsági másolatainak felelnek meg.

Victor Zhang, az AlphaWallet vezérigazgatója megjegyezte:

„Ha a digitális eseményekre szóló jegyek 50%-át blokkláncon tokenizált jegyekké tudjuk alakítani, az új adoptáció száma már akkor is meghaladná a blokklánc jelenlegi, összes felhasználóját világszerte (42 290 000).”

Victor szerint a világ tokenizációja még csak most kezdődött el, a legérdekesebb dolgok pedig még előttünk állnak.

Okosszerződésekkel a csalók ellen

Az EURO 2020 jegyeinek hitelességét elég nehéz volt ellenőrizni a múltban. A másodlagos piac hatékony szabályozásai azonban az internetnek köszönhetően lehetővé váltak.

Az erős okosszerződések funkcionálisan gazdagítják a vásárlókat a jegyvásárló, -követő, -tároló és -eladó rendszerek kapcsán. Mivel automatikusan működik, kiütheti azokat a játékosokat, akik hamis jegyeket árulnak az utcán.

A jegyek most már egyszerűen ellenőrizhetők egy speciális Ethereum-cím segítségével. Ez azt jelenti, hogy ha egy jegyvásárló újra el szeretné adni a jegyét, mindezt láncon belül is megteheti.

A virtuális jegy birtoklására való jog ugyanúgy átruházható, mint bármelyik kriptokoin.

A tömeges elfogadottság nem egy pillanat alatt fog megvalósulni

Victor Zhang elmondta, miszerint az ő csapata csak a technológiai részt kezeli, az UEFA értékesítésért felelős ügynöke adja a pénzt, a jegyeket, illetve nekik kell rábólintaniuk a döntésekre is.

Ők már rendelkeznek a megfelelő tapasztalatokkal, mivel az UEFA 2018 nyara óta használ blokkláncot a jegyek értékesítésére. Victor úgy véli, hogy a jegykezelés jó belépőpont lehet a kriptovaluták tömeges elfogadottsága felé.

Az AlphaWallet statisztikái szerint 28 tesztfogyasztó már most virtuális jegyeket használ a stadionba való beléptetéshez. Ezek elsősorban olyan emberek, akik korábban sosem használtak blokklánc-technológiát.

Jegyek az Ethereum blokkláncán

Ha neked is megfordult a fejedben valamilyen blokklánccal kapcsolatos vállalkozás létrehozása, használj Eteherumot vagy Ethereum Classicot. Mindkét platform megfelelő az okosszerződések kihasználásához, mind a kettő Turing-képes (ERC-721) és nem (ERC-20).

Az AlphaWallet együttműködik továbbá néhány titokzatos, FIFA-val is összefüggésbe hozható ügynökséggel. Egyikük célja, hogy nem helyettesíthető tokeneket hozzon létre ERC-875 szabványok alapján.

A rendszer a TokenScript technológiáját használja majd ki. Ezzel a jegy tulajdonosai jegyeket küldhetnek egymásnak, vagy valamilyen termékre, szolgáltatásra cserélhetik azokat.

A rendszer egy részvételkövető eszközt is kínál majd, illetve stabilitást az általában nagyon mozgó árfolyammal szemben. A TokenScript protokollja kifejezetten az Ethereum számára íródott, így teszi lehetővé a jegyek működését.

A tokenizációnak egyébként van hová terjeszkednie a jegykezelést illetően: egyedül ebben az évben az emberek több mint 941 400 000, sporteseményre szóló jegyet vásároltak valamilyen online szolgáltatáson keresztül.

Olvastad már? Alessio Rastani: A bitcoin “Jolly Joker”-forgatókönyve

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!