Így festhet 2020 a kripto számára politikai-gazdasági szempontból

-

2020 gazdasági és politikai eseményei maradandó hatással lehetnek a kriptoeszközök jövőjére, ez azonban egyelőre még bárhogy alakulhat.

A legtöbb ember tisztában van azzal, hogy a kriptopénzek és a blokklánc technológiája mekkora hatással lehet számtalan iparágra. Még azok is elismerik forradalmi erejüket, akik nem feltétlenül hisznek abban, hogy ebbe az irányba kellene fejlődni.

Azonban azt is érdemes megemlíteni, hogy ez a forradalmi erő egy „kétélű kard” és akár nem várt hatása is lehet a kriptoeszközök jelenlegi állapotára.

Az új év már a nyakunkon van, így érdemes lenne áttekinteni, hogy milyen politikai és gazdasági események lehetnek hatással a digitális valutákra.

Egy kis visszatekintés 2019-re

Sokan úgy hitték, hogy 2019 lehet a nagy kitörések éve a kriptopénzek számára. Valóban történtek jelentős előrelépések, azonban a legtöbb politikai és gazdasági esemény nem volt akkora hatással a kriptó világára, mint ahogyan azt sokan gondolták volna.

A világgazdaság meglehetősen keménynek bizonyult, a Brexit nagyon forró téma volt és az USA-Kína kereskedelmi háború szinte az egész évben tombolt.

Ennek ellenére az értékpapírpiac visszaszerezte elvesztett értékét, és a hagyományos pénzügyi eszközök befektetési tevékenysége is jelentősen emelkedett.

Még így is jelentős lassulást tapasztalt a világgazdaság, főleg a korábban említett, Egyesült Államok és Kína között kialakult helyzet miatt.

A végeredmény? A kriptoeszközök jelentősen megerősödtek 2018-hoz képest.

Mire számíthatunk 2020-ban?

Egyelőre minden csak spekuláció, de számíthatunk rá, hogy a kamatlábak továbbra is ilyen alacsonyak maradnak az új év során. Más szóval, a befektetők a megtakarítási számlákon kívüli befektetési lehetőségeket fogják keresni, amely tény jó lehetőség lehet a virtuális valuták számára.

Glen Goodman megfigyelése alapján a bitcoin már nem szerepel annyi cikkben, mint régen, de a blokkláncot egyre több cég használja a háttérben, ami jó alap lehet a kriptopénzek számára is.

Eugenio Aleman, a Wells Fargo Bank közgazdásza továbbra is úgy hiszi, hogy elképzelhető az USA, vagyis a világ legnagyobb gazdaságának visszaesése. Emellett az ENSZ is a globális gazdaság lehetséges lassulására figyelmeztet, amely szintén a kriptoszféra felé tolhatja az emberek érdeklődését.

A Brexit ugyan nem történt meg az idén, de 2020-ban már valós esély van rá. Egyelőre sok a bizonytalanság, így a lehetőségek is nagyon nyitottak. Azt sem tudni, hogy mi lesz a kereskedelmi háborúkkal és katonai feszültségekkel, amelyek a jövő évben is jelentős problémákat okoznak majd.

Az USA jelenleg nem ápol rózsás viszonyokat Kínával, Észak-Koreával, Iránnal és több más országgal. Nem valószínű, hogy fegyveres konfliktus alakulna ki ezekben a térségekben, de a gazdasági hercehurcák folytatódhatnak, ez pedig szintén segíthet a kriptopénzeken.

Ugyanakkor a központi bankok egyre jobban érdeklődnek a kriptók, főleg a CBDC-k iránt. Kína, Törökország és Franciaország vezető szerepet tölt be ezen a téren. Oroszország már stabilkoinokat tesztel, ezt is sokan követhetik.

Összességében nagyon kiszámíthatatlan évtizednek nézünk elébe. Hatalmas változások lehetnek, az embereknek pedig meg kell tanulniuk alkalmazkodni.

Olvastad már? Valaki medve piacot emlegetett? Vessünk egy pillantást 3 kulcsindikátorra!

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

A legjobb mém érmék, amelyek készen állnak a májusi kitörésre

Vendégbejegyzés Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, a megfizethető mém érmék élénk érdeklődést váltanak ki a befektetőkből, akik a következő nagy nyereséget keresik. Ez a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!