Valaki medve piacot emlegetett? Vessünk egy pillantást 3 kulcsindikátorra!

-

Mindent összevetve elmondható, hogy a BTC inkább volt medve 2019-ben, mintsem bullish. Új adatokból viszont az is kiderül, hogy technikai erőssége soha nem látott szinteket ért el.
Három mérőszám – a Bitcoin-tranzakciók számának, az USD-tranzakciók volumenének és a hashrátának – megvizsgálásával megerősödést nyert, hogy a legnagyobb kriptopénz ebben az évben kiütötte a medvéket a ringből.
Az elmúlt 12 hónapban ezek az értékek és arányok új rekordokat állítottak fel, amelyek könnyen elfedik a korábbi, akár 2017-es teljesítményt.
Megerősödést nyertek tehát azok az elképzelések, miszerint a bitcoin árfolyama egyáltalán nem indikátora az egészségesség mértékének, bár a BTC dollárban kifejezett értéke továbbra is 100 százalékos pluszban van a múlt évi, legalacsonyabb szintekhez képest.

Tranzakciók száma

A Bitcoin hálózata 2019-ben minden korábbi évnél több tranzakciót dolgozott fel.
A TradeBlock iparági elemző forrásaiból az is kiderül, hogy az idei év májusa volt a Bitcoin eddigi történelmének legsűrűbb hónapja, amikor is 12 millió tranzakció ment keresztül a hálózaton. 2017 decembere már most a második helyen áll, 11 millió tranzakcióval.

Tranzakciós volumen

A több tranzakcióval általában magasabb összérték is együtt jár. USD-ben kifejezve a Bitcoin-blokklánc minden eddigi évnél több értéket közvetített.
Július végén, egy kiugrás következtében 4 milliárd dollár ment át a hálózaton egyetlen nap alatt, amely nagyjából egybeesett a BitMEXodus időpontjával.

Forrás: Blockchain

Hashráta

2019 során a Bitcoin hashrátája folyamatosan új magaslatokba emelkedett.
A hashráta egy olyan indikátor, amelyből leolvasható, hogy a bányászok mennyi számítási kapacitást fordítanak a tranzakciók feldolgozására.
Az ár csökkenése, és így a bányászás profitábilitása ellenére elkötelezettségük tovább növekszik az adatok szerint.

Forrás: Blockchain

A hashráta megbecsülése nem egyszerű, és bármely adatforrás csak megközelítő arányt kínál, mivel a teljes részvételt lehetetlen biztosra meghatározni.
Egyéb mutatók szintén növekedtek január óta. A Skew Markets piacfigyelő éves összegzésében megjegyezte, hogy a bitcoinalapú határidős szerződései és más származtatott ügyletei az idei év új slágertermékeinek számítanak.

Olvastad már? 2020 rekordév lehet a kriptopénzek számára

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!