A Google Trends adatai alapján egyre növekszik az érdeklődés a bitcoin feleződése iránt

-

A bitcoinbefektetők és a fogyasztók egyre több figyelmet szentelnek a kriptopénz 2020 májusi blokkjutalom-feleződésének.
A Google Trends december 17-i adatai szerint a „Bitcoin halving” iránti érdeklődés jelentősen emelkedett 2019 során, több mint egy évvel a feleződést megelőzően.

A bitcoin feleződése bika narratívát teremthet

Az elmúlt öt évet tekintve figyelemre méltóan fokozott az érdeklődés – csak a 2016-os feleződést megelőzően volt ilyen magas.
Összevetve, a „bitcoin” iránti keresések csökkentek az elmúlt hónapok során, amely jelentős összefüggést mutat a kriptopénz árfolyamának csökkenésével.

November végén mindkét kifejezésre többen kerestek, a bitcoin ekkor indult kisebb növekedésnek.
Mindazonáltal a feleződést az elemzők sem hagyták figyelmen kívül.
Tuur Demeester, az Adamant Capital társalapítója azt mondta, hogy továbbra is sokan hiszik, hogy a feleződés beindíthatja a bitcoin árfolyamát.

„Tisztán látható, hogy a bitcoin iránti érdeklődés szinte megszűnt, így a befektetők hozzáállása is elég rossz helyzetben van. A kérdés már csak az, hogy a feleződés teremthet-e bika piacot. A Google Trends adatai szerint ez könnyen lehetséges.” – írta kedden a Twitteren.

Minden tekintet a bányászokon

A feleződés azt jelenti, hogy a bányászoknak járó blokkjutalom, és így az „új” bitcoinok forgalomba kerülése 50%-kal csökken.
2020-ban a jutalom 12,5 bitcoinról 6,25 bitcoinra csökken. Egyesek szerint a fokozott versengés máris kihatott a bányászok viselkedésére.
Az elmúlt hetek során a BTC/USD bebizonyította az elméletet, hogy a bányászok kiállnak egy bizonyos támaszszint mellett, amely egybeesik a bitcoin 6500 dolláros előállítási költségével.

Olvastad már? Van esély a növekedésre? Csökken a PlusToken nyomása

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Arthur Hayes fokozatos emelkedést jósol 70.000 dollárra

Az ex-BitMEX vezérigazgatója, Arthur Hayes megosztotta véleményét, amely szerint a Bitcoin elérhette a helyi mélypontját, és a következő hónapokban fokozatos emelkedés várható. Előrejelzései a közelmúltbeli...

Elstartolt a bitcoin ETF Hong Kongban, de ami történt, az sokakat meglepett

A januári indulást követően az amerikai ETF-ekből származó intézményi tőkebeáramlás jelentős részét képezte a bitcoin jelenlegi rekordárfolyamának elérésének, 74 ezer dollárnál. Február 15-ig a bitcoin...

ImmutableX (IMX) technikai elmezés 05.03.

Prémium ImmutableX (IMX) A kriptopénz-iparág már a második egymást követő napon mutatott pozitív árfolyammozgást az értékelés tekintetében, 3,37%-os emelkedést rögzítve az elmúlt 24 órában, ami a...

Bitcoin (BTC) árfolyam áttekítés 05.03.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) a kulcsfontosságú keresleti zóna alá süllyedt a 60.000 dollárnál. Ez a terület sakkban tartotta az eladókat, de végül engedett. A CrypNuevo...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!