Aranykereszt a bitcoin grafikonján: a legendás tőzsdei indikátor új árfolyamcsúcsot jelez 2020-ra?

-

A technikai elemzés hosszú távú indikátorai között előkelő helyen álló aranykereszt a napokban tűnt fel a bitcoin csártján, ez bizony fényesebb napok közeledtét jelezheti az új évben.

Nagy mozgás készülődik

A BTC árfolyamának rövid távú nézete kifejezetten ijesztő. Az idei csúcsról 47%-ot esett az első számú kriptopénz.
Nemrég ismét esett egy komolyabbat, és úgy tűnik, akár 7000-ig csúszhat az ár. Ez a hat hónapja tartó lejtmenet egyelőre tartósnak tűnik, és év vége előtt akár még több fájdalmas ármozgást is láthatunk.
A Bollinger szalagok szűkülése a napos grafikonon viszont nagyobb mozgás közeledtét jelzi.


Ha a piaci hangulat nem változik, a BTC még idén benézhet 6000 USD alá. Hosszabb időtávot nézve az árfolyam jelenleg az 50 hetes mozgóátlag támaszán áll, de nem elképzelhetetlen, hogy a 200 hetesig zuhanhat.
Ez most éppen az 5000 dolláros szintet jelentené. Ez támaszként szolgálhat egy elrugaszkodásnak, amellyel a következő bullrun elindul.
Még egyet hátralépve, logaritmikus skálán nézve tisztán látszik, hogy az elmúlt évtized tapasztalatai alapján a BTC most éppen a „visszahúzódási” zónában van.


Egy esés az 5000 dolláros sávba jó akkumulációs lehetőséget jelentene, ahogy a tavalyi 4000 dollár alatti árfolyam is az volt.
Ezek a kitörési, visszahúzódási pontok az előző felezéseknél is hasonlóan festettek, szóval ha a történelem ismétli önmagát, 2020 legendás év lesz a bitcoin számára.

Fájdalom nélkül nincs növekedés

Az ismert tréder, Cantering Clark megfigyelései alapján a jelenlegi helyzetben semmi rendkívüli nincs, és bizony lesz itt még fájdalom, mielőtt elkezdődik a hegymenet:

„Az irány egyelőre nem teljesen tiszta. Ez most nem akkumuláció, egyszerűen csak egy gyenge próbálkozás, hogy ismét nekifusson az ár egy fontos szintnek. Lefelé fogunk még menni.”

Szükség van egy végső kapitulációra, mielőtt bármilyen komolyabb emelkedés elkezdődhetne.
A kriptopiac kapitalizációja jelenleg 200 milliárd dollár alatt van, a BTC dominanciája pedig 69%, ahogy a Tradingview oldalán láthatjuk. A hashráta kifejezetten bikás jellegű, a 100 EH/s érték alapján a bányászok még nem kezdték el tömegesen leállítani a gépeiket.
A fundamentumok erősek, és az összes indikátor vad ármozgásokat jósol 2020-ra.

Olvastad már? Mi történik a bitcoinnal, ha tényleg megérkeznek az intézményi befektetők?

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Hektor Ehring Jeppesen

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!