Elképesztő bitcoinutalás egy óra alatt

-

December 4-én 8,9 milliárd dollárnyi bitcoint mozgattak a blokkláncon egyetlen óra alatt, beleértve a váltások volumenét is, amikor a bitcoin visszatér a „feladóhoz”.

A Bitcoin magas tranzakciós volumenére Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode láncpiaci információkkal foglalkozó cég társalapítója hívta fel a figyelmet.

Egy december 4-én közzétett Twitter-bejegyzésben kijelentette, hogy ez a magas tranzakciós összérték órás viszonylatban rekordnak számít:

„Dollárban kifejezve ez a legmagasabb egy óra alatt vett tranzakciós összérték a bitcoin történetében.”

A kiugrásért a Bittrex a felelős

Schultze-Kraft vállalata hamar hozzáfogott a furcsa érték mögött álló okok kivizsgálásához. A tegnapi nap során a Glassnode egy olyan tweetet posztolt, amelyben azt állítják, hogy a kiugrásért a Bittrex kriptopénzváltó a felelős, amely több alkalommal is nagy mennyiségű bitcoint mozgatott.

A bejegyzés szerint a váltó 21 láncon belüli tranzakciót hajtott végre egyetlen óra alatt. Mindegyik körülbelül 56 000 BTC (nagyjából 416 millió dollár) mozgatásával járt, 60 dollárcentes tranzakciós költség mellett. A tweet szintén tartalmazott egy linket az első tranzakcióra vonatkozó adatokról.

Érdekes módon a tranzakció a váltó tegnapra időzített karbantartását megelőzően ment végbe. A Bittrex a Cointelegraph Spainnek megerősítette, hogy a különös forgalom mögött nem hackerek állnak.

Míg jelenleg továbbra sem tiszta, miért valósultak meg a tranzakciók, néhányan arról spekulálnak, hogy a váltó hidegtárcáinak vagyonát mozgatták más helyekre.

A Bitcoin-blokklánc időről időre látszólagos anomális aktivitást mutat. Egy ilyen példa volt a novemberi, amikor a blokklánc mempoolja 2018 januárja óta először döntött meg rekordokat anélkül, hogy a megerősítésre váró tranzakciók száma növekedett volna.

Olvastad már? Kína: a Huobi és az OKEx is megúszta a kormány lépéseit

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az ETFSwap (ETFS) előértékesítése csaknem elfogyott 750.000 dollár után, miért érdemes most beszállni!

Vendégbejegyzés A legmodernebb decentralizált pénzügyi (DeFi) platform, az ETFSwap (ETFS) sikerrel megalapozta pozícióját, mint a kriptovilág következő nagy projektje. A hatalmas erőforrásaival és előnyeivel ez az Ethereum-alapú,...

Kutya, MI és még kolbász is: A WienerAI egy 3in1 mém érme 1000X-es esélyekkel

A részben kutya, részben AI, részben kolbász WienerAI (WAI) érme ICO-ja még csak nemrég indult el, de már slágernek számít, és a gyűjtése is nagy...

Az OpenSea NFT eladásai – Ezért van áprilisban egy újabb mélypont

Az OpenSea vezető non-fungible token (NFT) piactér áprilisban rekordot döntött az NFT havi értékesítési volumenének csökkenésével zárja az áprilist. Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard...

A Forbes az XRP és a Cardano (ADA) „kripto-zombiknak” nevezi

A Forbes számos felső kategóriás eszközt „zombiként" jelölt meg, ami felzúdulást okoz a közösségben. A Forbes egy friss kutatási cikkében „kripto-zombiként" jelölt meg több csúcskategóriás kriptovalutát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!