A PlusToken ellopott bitcoinjai dönthetik be a piacot

-

Az idei év nagy ármozgásokat hozott a bitcoin számára, mind lefelé, mind felfelé. Jelenleg a 7000 dollár körüli zónában tartózkodik, és az eladási nyomás továbbra is jelentősnek tűnik.

Az Ergo nevű Twitter-felhasználó szerint azonban további eladási hullám jöhet, ha a PlusToken nevű piramisjáték szervezői a piacra öntik az ellopott bitcoinból még náluk lévő 200 ezer darabot.

Erről egy tweet-sorozatban beszélt:

„Ha ezek a számok helyesek, márpedig az idén korábban 200 ezerre becsült mennyiség helyes volt, az árfolyamon még néhányszor nagyot mozdíthatnak.”

Még augusztusban a csalással összefüggő tárcákból kiutaltak 22923 bitcoint. Ezzel együtt a PlusToken egyike a kriptovilág legnagyobb exit scamjeinek, amit eddig láttunk.
Ergo mélyen beleásta magát a témába, számos tárcát leellenőrzött, amely összefüggésbe hozható a csalókkal. Az ezekben található coinok mennyisége segít elképzelni, a PlusToken mögött álló csapat mekkora mennyiséget önthet (vagy öntött) a piacra, lehetséges ármozgást okozva.
Három tárca lett azonosítva, és az elemző ezekkel összefüggésben kétszázezer bitcoint talált, amely a csalók kezében lehet.
Korábban már kiderült, a PlusTokennél a Wasabi Mixert használják, hogy megnehezítsék a coinok nyomon követését, a tranzakciók összekeverésével.

„Most úgy néz ki, 187.000 BTC körüli összegről beszélünk. Az elemzés még nincs kész teljesen, de ez nagyjából megfelel a korábbi 200.000-es becslésnek.”

A tweetek mellett egy grafikonon is ábrázolva van, hogyan alakulnak a mozgások. Ezeket visszakövetve Ergo arra jutott, hogy idén novemberben pl. napi 1100 BTC-t adtak el.

„Összeszámolva a mixelt coinokat (129.000 bitcoin), azt látjuk, hogy augusztustól eddig átlagosan 1300 coint adtak el, naponta. Ha ehhez hozzávesszük, hogy nagyjából 58 000 coin még nem ment át a mixeren, az átlagos napi eladások alapján még másfél-két hónapig eltarthat a dumpolás.”

Persze az is lehet, hogy a medvés hangulat azért uralkodott el a bitcoinon, mert nincs elég új belépő a piacra. Az előző két évben hiány mutatkozott az új kisbefektetőkből, akik friss pénzt hoztak volna a szektorba.
Vagy egyszerűen csak a kriptopiac megszokott ár-apály ciklusa miatt, amely hatalmas volatilitásban nyilvánul meg.

Olvastad már? Gyorsított tempóban folyik a bitcoinbányászat

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!