Hamarosan itt a Bitcoin Cash hálózat frissítése

-

November 15-én, nem sokkal 12:00 óra után a Bitcoin Cash rendszerén befejeződik a hálózat frissítése.
12:00 után így a blokkokban szükségessé válik legalább a pushdata, valamint az OP_Checkmultisig és OP_Checkmultisigverify operációs kódok aktualizálásának köszönhetően azok a Schnorr-aláírásokat is el fogják ezentúl fogadni.

Pénteken nagy frissítés zajlik majd le a BCH hálózatán. Olyan aktualizációról van szó, amely megváltoztatja a jelenlegi konszenzusszabályokat, két új funkció hozzáadása érdekében. Az új frissítés változtatásairól már hónapok óta pletykálnak. A végső változás 2019. november 15-én zajlik majd le.
A 2017-es súlyelágazás (hard fork) után a BCH az addigi 1 MB-ról 32 MB-ra növelte a blokkméreketet. A fork a bitcoin hálózatán valósult meg. Annak ellenére, hogy a Bitcoin egyik javított változatáról van szó, az újonnan létrejött coinnak így is megvannak a maga problémái.
2018 szeptemberében a BCH hálózata megdöntötte a napi tranzakciók addigi legnagyobb számát. Akkor egy nap alatt egymillió tranzakció ment át a rendszeren.
A BCH programozói hosszas tanakodás után úgy döntöttek, hogy visszahoznak néhány kódot az eredeti BTC-verzióból – amelyek különféle tranzakciókat tesznek lehetővé –, valamint fordítóprogramokat és más, döntésen alapuló funkciókat. A BCH fejlesztői emellett 220 bájtra növelték a hálózat alapértelmezett adathordozójának méretét.

Változások várnak ránk a hálózatban

Az első változtatás a Minimaldata szabálya alapján korlátozza az alakíthatóság-vektort. „Ezzel törlésre kerül a BIP 62, amely azt jelenti, hogy a BCH-n megvalósuló tranzakciók nagy része (beleértve az összes P2PKH-tranzakciókat) mostantól javításra kerül.”
A második hozzáadott funkció a BCH blokkláncán valósul meg, ez pedig az OP_Checkmultisig(verify), amelynek célja, hogy hozzáadjuk a Schnorr-aláírások első iterációját. „Ez az aktualizáció kiterjeszti az OP_Checkmultisig támogatását, az ellenőrzési műveletek pedig ezután a Schnorr aláírásával kerülnek végrehatjásra.”
Az új funkció megkönnyíti a BCH-felhasználók számára, hogy összetettebb traznakciómechanikát használhassanak többféle aláírással. A Schnorr-féle aggregált aláírások (az OP_Checksiggel) egyike azon módoknak, hogyan lehet többféle aláírást létrehozni. Mégis a Bitcointól eltérő tulajdonságokkal rendelkezik.

„Ezen felül szintén alapvető, hogy bármilyen létező értmét el lehessen költeni a Schnorr-aláírások segítségével. Különféle OP_Checkmultisigre épülő pénztárca és érem létezik, amelyeket ugyanúgy szeretnénk Schnorr-aláírásokkal is felhasználni.”

Kövessük közösen a visszaszámlálást

A BCH rajongói már izgatottak a következő frissítéssel kapcsolatban, a hálózat felhsználói pedig folyamatosan készülődnek a változásokra. Az átlagfelhasználóknak azonban semmi sem kell tenniük.
A bányászoknak viszont aktualizálniuk kell a kliensüket a legújabb változatra. A Bitcoin Cash november 15-i frissítéséről többet megtudhattok a Github-szerveren fellelhető technikai adatok között. Egy visszaszámlálást is megtekinthettek ide kattintva.
A fő BTC-hálózat már átesett néhány hard forkon, aktualizáción és változáson. Néhánynak pozitív hatása volt a fejlődésre, megint másoknak negatív.

Olvastad már? Tunézia kiadta a világ első jegybanki digitális valutáját

Ti mit gondoltok a legújabb frissítésről? Pozitívan hat majd a közösségre, vagy egy újabb értelmetlen és felesleges upadte-ről van szó csupán?
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!