India pénzügyminisztere szerint az országok „belerohannak” a kriptopénzekbe

-

Shaktikanta Das, a Reserve Bank of India kormányzója, illetve Nirmala Sitharaman pénzügyminiszter a Facebook Libra kezelése kapcsán arra figyelmeztette az országokat, hogy azok belerohannak a kriptoeszközökbe.
Das a múlt héten beszélt a kriptopénzekről az IMF és a Világbank éves ülésén. Sitharaman az eseményen az indiai riportereknek elmondta:

„A Reserve Bank kormányzójaként beszéltünk arról, hogy avatkozzunk közbe. Úgy érzem, hogy sok ország óvatosságra intett ezzel kapcsolatban.”

Das azzal folytatta, hogy egyes hivatalnokoknak miért lehet problémája azzal, hogy „stabilkoinnak” nevezzünk a Librát.

Egyes országok még azt is felvetették, hogy nem is kellene használnunk ezt az általuk stabil valutának nevezett dolgot. Sokan azt is mondták, hogy még csak stabil valutának sem kellene nevezni, inkább virtuális valutának vagy valami hasonlónak.
Sitharaman elmondta, hogy az országoknak „rendkívül” óvatosan kell kezelnie a digitális valutákat.
Elismerte azonban, hogy a digitális valuták előnyeiről is szó esett, „egyes előadások a virtuális valuták erősségeire is felhívták a figyelmet.”

Olvastad már? Így manipulálják a piacot a “nagyok”

Krisztalina Georgieva, az IMF vezérigazgatója elmondta, hogy a szervezet „nagyon kimérten közelíti” meg a kriptoeszközöket, és próbálja „szem előtt tartani” a fogyasztók számára fennálló esetleges kockázatokat.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a kriptopiac?

A kriptopiac hatalmas lendületet vett, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó emelkedést tapasztalt. A teljes piaci kapitalizáció 2,80%-kal ugrott meg, és május 3-án elérte a...

Májusban 5-10X: A top kereskedők kripto választásai a spekulatív nyereségek számára

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca gyorsan fejlődik, és új lehetőségek jelennek meg a jelentős nyereségre vágyó kereskedők számára. Miközben a bikafutás 2024-ben kibontakozik, a hozzáértő kereskedők kiemeltek egy...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.03.

Prémium Ethereum (ETH) Mivel a piaci hangulat megváltozott az elmúlt néhány órában, az Ethereum (ETH) profitált ebből, mivel a napi grafikonja zöldre váltott. A legutóbbi emelkedés azonban lehet,...

Még két hónapig szünetelhet a bitcoin árfolyam-emelkedése

A bitcoin felezéstől széles körben azt várják, hogy pozitív hatással lesz a kriptovaluta árára, de az elemzők rövid távon arra számítanak, hogy a helyzet nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!