A „BTC” népszerűbb a Google-ön, mint a „Bitcoin”

-

A Baidu 2019-es keresési adatai szerint a kína bitcoin iránti érdeklődés nagyrészt az ármozgások hírét követi. Mindeközben, a „BTC” népszerűbb keresési találtat, mint a „bitcoin” a Google Trends adatai szerint.

A hírekre növekedik Kína érdeklődése

Alex Krüger elemző és kereskedő pénteken a Twitteren felfedte, hogy a kínai bitcoinérdeklődés a Baidu adatai szerint egybeesik a jelentős ármozgások és események hírével.

A Krüger által közölt grafikon azt mutatja, hogy hatalmasat nőtt az érdeklődés az április elsejei kitöréssel, a júniusi 13 800 dolláros árfolyammal és a VanEck „ál-ETF” hírére.
Átlagosan 2019 során növekedett a kínai piacok érdeklődése a bitcoin iránt. Júniusban a Bitcoinist megírta, hogy egyre növekedik a kínaiak érdeklődése az egyre szigorúbb tőkeszabályozások és a kereskedelmi háború miatt.
Globális szinten a Google Trends adatai szerint folytatódik a bitcoin iránti érdeklődés a júniusi csúcs óta.
Ez éppen egybeesik azzal az időszakkal, amikor a vezető kriptopénz elérte 2019-es csúcsát.

Összehasonlítva a Baidu és a Google Trends adatait, hasonló képet kapunk. A Google Trends grafikonján látszik egy jelentős emelkedés kora áprilisban, május közepén és június végén. Ez egybeesik azokkal az időszakokkal, amikor sokat emelkedett a bitcoin értéke.
Az elmúlt hetekben a bitcoin ármozgása nagyrészt oldalazott, és többször beesett 10 000 dollár alá. Később ismét visszamászott a 10 300 dolláros ellenállási szintre.

A BTC hétszer népszerűbb a bitcoinnál

A BTC már hivatalosan is népszerűbb keresési szó, mint a bitcoin. Összehasonlítva a két kulcsszót, valamikor kora augusztusban jelentősen megnövekedett az érdeklődés a btc iránt.

Annak ellenére, hogy szeptember óta sokat esett, a btc népszerűség, még így is 85%-kal túlszárnyalja a bticoinét.
Miért is számít ez? Mivel ez a bitcoin kereskedelmi neve, így lehet, hogy egyes kereskedők azzal próbálják manipulálni a piacot, hogy megnövelik a btc iránti kereséseket.
A kereskedő botok az alapján lépnek be egy pozícióba és kezdik meg a kereskedést, hogy az algoritmus milyen összefüggést mutat a bitcoin árfolyama és a keresések között, ezt fel lehet használni, ha esetleg hirtelen megugrana az érdeklődés a bitcoin iránt.
A Trijo News, egy svéd kriptohírekkel foglalkozó oldal írt először a jelenségről, amely Romániában kezdődött.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!