2019-ben folyamatosan emelkedett a kínaiak érdeklődése a bitcoin iránt

-

A bitcoin szó népszerűsége folyamatosan emelkedett kora 2019 óta a népszerű kínai keresőoldalakon, miután az értéke hatalmasat emelkedett.
Január óta, mintegy kilenc hónap alatt a bitcoin árfolyama 3736 dollárról 10 000 dollárra nőtt, amely 167%-os emelkedés a dollárral szemben.

Alex Krüger, globális piackutató felhívta a figyelmet arra, hogy a keresések olyan kulcsfontosságú periódusokban növekedtek, amikor kereskedelmi tárgyalások folytak az USA és Kína között.

 „A bitcoin iránti keresések növekedése egybeesett a kereskedelmi háború és Trump kulcsszavakra való keresések emelkedésével. Egyedül május 14-én – amikor Kína meghirdette a nép háborúját az Egyesült Államok intézményei ellen – volt eltérés, de ez lehet akár véletlen is.” – mondta Krüger

Amikor élesedtek az USA és Kína közötti feszültségek, és egyre valószínűbbé vált a kereskedelmi háború, növekedett az igény az olyan alternatív, biztonságos vagyontárolási formák iránt, mint az arany.
Még túl korai lenne biztos menedéknek hívni a bitcoint, mint vagyoni eszköz. Főleg ha figyelembe vesszük gyenge harmadik negyedéves teljesítményét az aranyhoz viszonyítva.
A világban növekvő geopolitikai kockázatok arra ösztönzik a befektetőket, hogy alternatívákat keressenek. Sokan így ismerhetik meg a bitcoint – olyanok, akiket korábban nem érdekeltek a kriptopénzek, mint vagyoni eszköz.

Mi fogja megtartani a bitcoin iránti érdeklődést egy esetleges betiltás után?

Kína már régóta betiltotta az országban folyó kriptopénz-kereskedést, így itt nehezen jöhetnek létre nagy összegű OTC-kereskedések.
Következtetésképpen, a kínai bitcoinforgalom nagy része Hongkongba költözött 2018 eleje óta. A nagyobb kriptotőzsdék innen nyújtanak különböző szolgáltatásokat, hogy kielégítsék a kínai befektetők bitcoin iránti igényét.
Az elmúlt pár évben az USA-beli kriptopiac jelentősen növekedett. Az olyan határidős piacok, mint a CME, nagymértékű likviditást biztosítanak az akkreditált és intézményi befektetők számára. Ezzel a bitcoin napi forgalmának jelentős hányada az USA-ban zajlik.

Japán és Dél-Korea a másik két domináns régió a bitcoinforgalom terén.

A kínai befektetők hongkongi OTC-irodákon keresztül kapnak hozzáférést a kriptopiacokhoz, így offshore cégekkel kerülik meg a helyi szabályozásokat.
Miután megvásárolták a kriptopénzeket, VPN-ek és stabilkoinok (pl. tether) segítségével a befektetők könnyebben kereskedhetnek a nemzetközi piacokon.
A kínai bitcoinpiacok hatása jelentősen csökkent a korábbihoz képest, de ha további növekedés történik az egyre kiélezettebb kereskedelmi tárgyalások miatt, akkor egyre több befektető veheti fontolóra a bitcoint, mint alternatív vagyontárolási formát.
Ahogy Krüger kiemelte, hogy amikor a keresőoldalakon növekedett az USD/CNY valutapáros iránti keresések száma, az egybeesett a BTC iránti keresések növekedésével. Mindez jól mutathatja, hogy a tiltás ellenére a helyi befektetők továbbra is érdeklődnek a pénzügyi eszköz iránt.

 „A bitcoin iránti keresések látszólag együtt mozognak az USD/CNY-keresésekkel. Elképzelhető azonban, hogy ez a hétvége effektus miatt lép fel (az érdeklődés mindkettő iránt csökken a hétvégéken). Az augusztus 5-ei USD/CNY-kitörés egy kivétel lehet, mivel mindenki erről kezdett beszélni.” – összegezte az elemző.

Olvastad már?  Hogy profitálj akkor, ha a bitcoinnak alacsony a volatilitása?

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!