A bitcoin szó népszerűsége folyamatosan emelkedett kora 2019 óta a népszerű kínai keresőoldalakon, miután az értéke hatalmasat emelkedett.

Január óta, mintegy kilenc hónap alatt a bitcoin árfolyama 3736 dollárról 10 000 dollárra nőtt, amely 167%-os emelkedés a dollárral szemben.

Alex Krüger, globális piackutató felhívta a figyelmet arra, hogy a keresések olyan kulcsfontosságú periódusokban növekedtek, amikor kereskedelmi tárgyalások folytak az USA és Kína között.

 „A bitcoin iránti keresések növekedése egybeesett a kereskedelmi háború és Trump kulcsszavakra való keresések emelkedésével. Egyedül május 14-én – amikor Kína meghirdette a nép háborúját az Egyesült Államok intézményei ellen – volt eltérés, de ez lehet akár véletlen is.” – mondta Krüger

Amikor élesedtek az USA és Kína közötti feszültségek, és egyre valószínűbbé vált a kereskedelmi háború, növekedett az igény az olyan alternatív, biztonságos vagyontárolási formák iránt, mint az arany.

Még túl korai lenne biztos menedéknek hívni a bitcoint, mint vagyoni eszköz. Főleg ha figyelembe vesszük gyenge harmadik negyedéves teljesítményét az aranyhoz viszonyítva.

A világban növekvő geopolitikai kockázatok arra ösztönzik a befektetőket, hogy alternatívákat keressenek. Sokan így ismerhetik meg a bitcoint – olyanok, akiket korábban nem érdekeltek a kriptopénzek, mint vagyoni eszköz.

Mi fogja megtartani a bitcoin iránti érdeklődést egy esetleges betiltás után?

Kína már régóta betiltotta az országban folyó kriptopénz-kereskedést, így itt nehezen jöhetnek létre nagy összegű OTC-kereskedések.

Következtetésképpen, a kínai bitcoinforgalom nagy része Hongkongba költözött 2018 eleje óta. A nagyobb kriptotőzsdék innen nyújtanak különböző szolgáltatásokat, hogy kielégítsék a kínai befektetők bitcoin iránti igényét.

Az elmúlt pár évben az USA-beli kriptopiac jelentősen növekedett. Az olyan határidős piacok, mint a CME, nagymértékű likviditást biztosítanak az akkreditált és intézményi befektetők számára. Ezzel a bitcoin napi forgalmának jelentős hányada az USA-ban zajlik.

Japán és Dél-Korea a másik két domináns régió a bitcoinforgalom terén.

A kínai befektetők hongkongi OTC-irodákon keresztül kapnak hozzáférést a kriptopiacokhoz, így offshore cégekkel kerülik meg a helyi szabályozásokat.

Miután megvásárolták a kriptopénzeket, VPN-ek és stabilkoinok (pl. tether) segítségével a befektetők könnyebben kereskedhetnek a nemzetközi piacokon.

A kínai bitcoinpiacok hatása jelentősen csökkent a korábbihoz képest, de ha további növekedés történik az egyre kiélezettebb kereskedelmi tárgyalások miatt, akkor egyre több befektető veheti fontolóra a bitcoint, mint alternatív vagyontárolási formát.

Ahogy Krüger kiemelte, hogy amikor a keresőoldalakon növekedett az USD/CNY valutapáros iránti keresések száma, az egybeesett a BTC iránti keresések növekedésével. Mindez jól mutathatja, hogy a tiltás ellenére a helyi befektetők továbbra is érdeklődnek a pénzügyi eszköz iránt.

 „A bitcoin iránti keresések látszólag együtt mozognak az USD/CNY-keresésekkel. Elképzelhető azonban, hogy ez a hétvége effektus miatt lép fel (az érdeklődés mindkettő iránt csökken a hétvégéken). Az augusztus 5-ei USD/CNY-kitörés egy kivétel lehet, mivel mindenki erről kezdett beszélni.” – összegezte az elemző.

Olvastad már?  Hogy profitálj akkor, ha a bitcoinnak alacsony a volatilitása?

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂