A „BTC” népszerűbb a Google-ön, mint a „Bitcoin”

-

A Baidu 2019-es keresési adatai szerint a kína bitcoin iránti érdeklődés nagyrészt az ármozgások hírét követi. Mindeközben, a „BTC” népszerűbb keresési találtat, mint a „bitcoin” a Google Trends adatai szerint.

A hírekre növekedik Kína érdeklődése

Alex Krüger elemző és kereskedő pénteken a Twitteren felfedte, hogy a kínai bitcoinérdeklődés a Baidu adatai szerint egybeesik a jelentős ármozgások és események hírével.

A Krüger által közölt grafikon azt mutatja, hogy hatalmasat nőtt az érdeklődés az április elsejei kitöréssel, a júniusi 13 800 dolláros árfolyammal és a VanEck „ál-ETF” hírére.
Átlagosan 2019 során növekedett a kínai piacok érdeklődése a bitcoin iránt. Júniusban a Bitcoinist megírta, hogy egyre növekedik a kínaiak érdeklődése az egyre szigorúbb tőkeszabályozások és a kereskedelmi háború miatt.
Globális szinten a Google Trends adatai szerint folytatódik a bitcoin iránti érdeklődés a júniusi csúcs óta.
Ez éppen egybeesik azzal az időszakkal, amikor a vezető kriptopénz elérte 2019-es csúcsát.

Összehasonlítva a Baidu és a Google Trends adatait, hasonló képet kapunk. A Google Trends grafikonján látszik egy jelentős emelkedés kora áprilisban, május közepén és június végén. Ez egybeesik azokkal az időszakokkal, amikor sokat emelkedett a bitcoin értéke.
Az elmúlt hetekben a bitcoin ármozgása nagyrészt oldalazott, és többször beesett 10 000 dollár alá. Később ismét visszamászott a 10 300 dolláros ellenállási szintre.

A BTC hétszer népszerűbb a bitcoinnál

A BTC már hivatalosan is népszerűbb keresési szó, mint a bitcoin. Összehasonlítva a két kulcsszót, valamikor kora augusztusban jelentősen megnövekedett az érdeklődés a btc iránt.

Annak ellenére, hogy szeptember óta sokat esett, a btc népszerűség, még így is 85%-kal túlszárnyalja a bticoinét.
Miért is számít ez? Mivel ez a bitcoin kereskedelmi neve, így lehet, hogy egyes kereskedők azzal próbálják manipulálni a piacot, hogy megnövelik a btc iránti kereséseket.
A kereskedő botok az alapján lépnek be egy pozícióba és kezdik meg a kereskedést, hogy az algoritmus milyen összefüggést mutat a bitcoin árfolyama és a keresések között, ezt fel lehet használni, ha esetleg hirtelen megugrana az érdeklődés a bitcoin iránt.
A Trijo News, egy svéd kriptohírekkel foglalkozó oldal írt először a jelenségről, amely Romániában kezdődött.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!