A Casa vezérigazgatója szerint a böngészők bővítményei próbálják ellopni a bitcoinjaidat

-

Jeremy Welch, a Casa vezérigazgatója megosztotta aggodalmait a rosszindulatú böngészőbővítményekkel kapcsolatban. Szerinte kiegészítők kockázatot jelenthetnek a felhasználók bitcoinvagyonára.
Egy zsúfolt konferenciateremben tartott rigai beszédében Welch arra figyelmeztette az embereket, hogy ügyeljenek a bitcoin és böngészőik biztonságára.

A bővítmények jelentős kockázatokkal járhatnak, amelyekről nem esik elég szó. Bizonyosodj meg róla, hogy sehol sem jeleníted meg bitcoincímedet.
A tapasztalanabb felhasználók számára az internet szinte bármelyik címen veszélyt rejthet. A böngészők bővítményei talán az egyik legveszélyesebb tényezők, amelyek lekövethetik és gyűjthetik a felhasználók adatait.
Lehet, hogy ezek önmagában nem tűnnek veszélyesnek, de nagyon hasznosak lehetnek a csalók számára, akik további veszélyeknek tehetik ki a felhasználókat.
Welch bővebben is beszélt a témáról. Felhozott pár példát, egy ártatlannak tűnő bővítményt, amely motivációs idézetekkel ellátott háttérképeket tár a felhasználók elé. Azonban ez a külsőleg ártalmatlannak tűnő bővítmény egy vírus, amely ügyfél-azonosítási adatokat lop a kitöltött internetes adatlapokról.

Az ilyen tényezők akár a személyazonosságunkat is veszélyeztethetik – megszerezhetik az útlevelünket kód formájában, amelyet később grafikusan megjeleníthetnek.
Kapsz egy szép háttérképet, de nem tudod, hogy közben a böngésződ lopja az adataidat.
Welch ezen felül elmagyarázta, hogy egyes bővítmények megváltoztathatják az utalásunk célját, lecserélve a azt a támadó címére.
Még ha nem is csíped a hátteres alkalmazásokat, akkor is meglepetést okozhat, hogy Welch további alkalmazásokra is felhívta a figyelmet. Ilyen volt a Grammarly és a lightningutalásokkal foglalkozó Joule bővítmény.

Olvastad már? Olcsó hardvertárcát dobott a piacra Bobby Lee

A probléma tovább is fennáll: nem tudhatod, mely bővítményekben bízhatsz és melyekben nem. Welch szerint egy egyszerű frissítés is megváltoztathatja egy bővítmény biztonságát, és hozzáférést adhat a támadóknak olyan dolgokhoz, amelyeket nem feltétlenül szeretnénk, hogy lássanak.
Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!