Mennyit érhet a jövőben a bitcoin? – Jóslatok 1. rész

-

Új minisorozatunkban azzal foglalkozunk, ismert emberek szerint mennyit fog érni a közeljövőben (néhány éven belül) a bitcoin. Ez azonban nem csak különféle számadatok találgatását jelenti.
Minden híresség, aki nyilatkozott, arról is kifejtette véleményét, hogy mi alapján feltételezi a jósolt bitcoinárat. Természetesen a legalacsonyabb összegekkel és a legnegatívabb jóslatokkal kezdjük.

Joe Davis – 0 dollár

Joe Davis közgazdász nagyon valószínűnek tartja, hogy a BTC eléri a nulla dollárt. Ami a kriptovalutát illeti, úgy véli, a bitcoin pusztán csak spekuláció.
Továbbá úgy gondolja, hogy ez a pénznem nagyon rosszan tartja meg értékét, ugyanis gyakran jellemző rá a volatilitás, amely óriási problémákat okozhat. Joe ezért arra buzdítja az embereket, hogy a klasszikus, bevált és megbízható vagyoneszközökbe fektessenek.

Bill Gates – 0 dollár

Talán meglepő, de ez a rendkívül befolyásos személy a bitcoint nem tekinti fizetőeszköznek, valutának, de vagyonnak sem. Még azt is elmondta, hogy ha az nagyon egyszerű lenne, akkor shortolnánk a bitcoint (manapság ez tényleg nagyon könnyű).
Bill Gates még ennek ellenére is azt állítja, hogy a bitcoin egyszerűen semmilyen értéket nem teremt, és ezért ilyen látványos az ára. Úgy gondolja, hogy a kriptopiac előbb vagy utóbb valószínűleg teljesen eltűnik, és magának a bitcoinnak így már 0 dollár lesz az értéke.

Kenneth Rogoff – 100 dollár

A volt IMF-elnök (Nemzetközi Valutaalap) és a Harvard egyetemi tanára nem igazán bízik a bitcoinban. Még 2018-ban úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint a bitcoin hamarabb fogja elérni a 100 dolláros, mint a 100 000 dolláros értéket (a következő 10 évben).
Egyszerű közgazdászként, bankárként vagy professzorként azt mondta, hogy amennyiben megszűnne a pénzmosás és az adócsalás esélye, a BTC-nek nem lenne valódi haszna.

Tom Lee – 25 000 dollár

De hogy ne fejezzük be ezt a részt negatívan, vessünk egy pillantást a híres bitcoinbika, Tom Lee jóslatára. A mai részben ez az egyetlen pozitív jóslat a BTC-ról. Ha követted Tom Lee nyilatkozatait, akkor talán tudod, hogy a 25 000 dolláros értéket az év végére jósolta.
Bár ez még nem lehetetlen, nem igazán valószínű, hogy bekövetkezne. Azonban Tom általánosságban úgy véli, hogy a BTC előtt nagy jövő áll, és a jelenlegi konszolidációért a pénzügyi piacokon jelenlévő bizonytalanságot okalja.

Befejezés

Ezzel a négy személyiséggel kezdtük tehát új minisorozatunkat, mely a bitcoin áráról szóló jóslatokkal foglalkozik (akár a közel-, vagy távoli jövőben). Természetesen senki nem tudja megjósolni a jövőt, tehát egyértelmű, hogy ezek csupán becslések. És te mit gondolsz? Szerinted mennyit fog érni a bitcoin az elkövetkezendő években?

Olvastad már?  Kipróbáltuk az Inlockot – így működik a magyar kriptohitelezési platform

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!