Közös blokkláncképzést indít a Gibraltári Egyetem és a Huobi

-

Albert Isola, gibraltári kereskedelmi miniszter, és Jianing Yu, a Huobi Egyetem elnöke Pekingben írták alá az erről szóló megállapodást.
Eszerint a Huobi Globalhoz tartozó Huobi University, a kínai blokklánc-technológia élenjáró kutatóintézete, valamint a Gibraltári Egyetem közösen fogják kidolgozni a blokkláncoktatás és -kutatás módjait, fejlesztési lehetőségeit.

A megállapodást a gibraltári miniszter mostani, pekingi látogatása során öntötték hivatalos formába.
A megegyezés a továbbiakban az olyan vonatkozó területek promótálását is előrevetíti, mint amilyen a blokklánc, a kriptopénzek és a fintech. Ez akadémiai kutatások, fejlesztések, és rövidebb kurzusok szervezésével fog együtt járni.

Optimistán a jövőbe

A miniszter ezt a következőképpen kommentálta:

„Izgatottak vagyunk a szervezeteink közötti együttműködés fényes jövőjét illetően, amely segítségével magas minőségű blokkláncra fókuszáló oktatási programot tudunk tető alá hozni. Mindkét fél elkötelezett a magas szintű akadémiai kutatások mellett az elosztott főkönyvi technológiában. Már várom, ahogy a vízióink alakot öltenek.
 
A Huobinak már van közös története velünk, hiszen 2018 novemberében megszerezték a pénzügyi felügyeletünk megfelelő engedélyeit. Emellett felismerték a kapcsolatot is a széles körű elterjedés és az oktatási programok között. Ez az, amit Gibraltár is szeretne megfelelően használni, hogy az iparág vezetői közé emelkedjen.”

A Huobi Egyetemet 2013-ban alapították Pekingben. Mióta az egész világra kiterjesztette a működési területét, az anyacége a legnagyobb forgalmú tőzsdék közé került.

Az ügyfélközpontú működés támogatására pedig világszerte több szolgáltató-csoportot állított fel.
Az elnökük így jellemzi a tevékenységüket:

„A Huobi Egyetem egy oktatási-kutatási intézet, amely fókusza főleg az új, esetenként határterületeknek minősülő technológiák. Így a blokklánc és az elosztott főkönyvi megoldások alkalmazása, és az új, digitális pénzügyi megoldások. A célunk a megfelelően képzett felhasználók és befektetők kinevelése. Indítottunk már oktatási kurzusokat Kínában, az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában, és mostanra több mint ezer „végzett hallgatót” adtunk az iparágnak. A gibraltári együttműködés fontos stratégiai lépés a nemzetközivé válás útján, és a jövőben angol nyelvű kurzusokat kívánunk indítani világszerte.”

Albert Isola még júniusban tartott beszédet a Huobi egyik szemináriumán. Az esemény során a résztvevők betekintést nyerhettek a gibraltári kriptoszféra növekedésébe, és részleteket tudhattak meg az ottani, támogató jellegű szabályozói rendszerről.
Szintén ezen a képzésen rendeztek meg egy beszélgetéssorozatot a blokklánc szabályozási kérdéseiről és a fintechipar fejlődéséről. Ezen lehetőség nyílt a vezető kínai egyetemek akadémikusai és az iparág szakemberei részvételével megvitatni a területet.

Olvastad már? Jack Dorsey: a bitcoin „nem tud valutaként funkcionálni”

A megállapodás aláírásán a miniszter mellett mind gibraltári, mind kínai oldalról számos vezető tisztségviselő is részt vett.
Forrás: cryptoninjas.net

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!