Peter Schiff: „A bitcoin most sem bízonyította, hogy biztonságos menedék lenne”

-

Peter Schiff azt mondta, a kriptovaluta bebizonyította, hogy nem biztonságos menedék.

Schiff: A bitcoin „ismét” kudarcot vallott

Egy augusztus 29-i Twitter-vita során Schiff a bitcoin árának hirtelen gyengeségét használta ki, amikor azt állította, hogy az megbízhatatlan befektetési alternatíva az olyan vagyoneszközökhöz hasonlítva, mint például a részvények vagy a fiat pénz.

Elutasított olyan korábbi elméleteket, amelyek szerint a BTC segítséget nyújthat a befektetőknek a kockázatok fedezéséhez, amelyek olyan tényezőknek vannak kitéve, mint az USA és Kína közötti kereskedelmi háború.
A bitcoin mintegy 8 százalékot veszített csütörtökön, és így 9500 dollár alá süllyedt – ez az a szint, amelyet azóta is tart.

„A bitcoin most sem bizonyította, hogy biztonságos menedék lenne” – jelentette ki Schiff.

Pénteken, amikor a kereskedelemben fokozódó feszültségek miatt a globális részvények zuhanni kezdtek, a befektetők a pénzügyben kerestek menedéket. A japán jen, a svájci frank, és különösen az arany jobb szintre lépett. A bitcoin mégis többet zuhant, mint a részvények!
A bitcoin, mint biztonságos menedék fogalma az utóbbi hónapokban vonzónak tűnt, amikor is a tőzsdék világszerte zuhantak.
A legnagyobb kriptovaluta mindazonáltal továbbra is kétségtelenül jó befektetésnek tűnik: a BTC/USD árfolyam 2019 eleje óta 150 százalékkal növekedett.
Schiff a bitcoin leszavazójaként ismert. Az utóbbi hetekben a BTC-közösséggel folytatott számos összecsapás középpontjában állt, amelyek közül néhány médiaszenzáció lett.
A múlt héten az „aranymogul” azt mondta, hogy a bitcoin soha nem fogja azt az árszintet elérni, amelyre a legkiválóbb adatok szerint számítanak. Azt tweetelte, az 50 000 dollár elérése lehetetlen, míg az arany értéke „végül” 5 000 dollár lesz.

Az aranymániás feldühíti Parabolic Travot is

A legújabb megjegyzéseire reagálva, a Parabolic Travként ismert Twitter-felhasználó bizonyítani akarta Schiffnek látszólagos téveszméjét.

 „Ugyan miért lenne a bitcoin biztonságos menedék? A jelenlegi paradigmában csakis a kötvények a megbízhatóak. Az arany sem biztonságos menedék” – írta az észrevehetően feldühödött Trav.
 „A bitcoin adatai az idő múlásával egyszerűen csak növekednek. Ha a régi pénzügyi elemzések szerint próbálod kezelni, megbolondulsz. De tulajdonképpen már az is vagy, Pete!”

Az arany mindennek ellenére szépen teljesített az éven. Augusztusban a nemesfém az euróval szemben új rekordárat ért el.
A továbbiakban a BTC támogatói szerint a jelenlegi ár alulteljesítése jelentéktelen ügy lesz.

Olvastad már? A nagy váltó vs. tőzsde teszt – mi a különbség, és melyiket érdemes választnani

Mike Novogratz Galaxy Digital vezérigazgatója a héten a Bloomberggel készített interjújában elmondta, hogy az intézményi befektetők bevonása lassan kimutatja hatását a bitcoin piacaira.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!