Az osztrák A1-nél már a telefonszámlád is fizetheted bitcoinnal

-

Az A1 telekommunikációs cég hét különböző kriptopénzt tervez elfogadni a mobilszámlák kifizetésére. A tesztüzem során néhány kiválasztott üzletükben lehetőség lesz a kriptós fizetésre Ausztria területén.

Az ország legnagyobb mobilszolgáltatója hivatalosan is bejelentette, hogy néhány ausztriai üzletükben kriptopénzes fizetési lehetőséget is lehetővé tesznek.

A hivatalos bejelentésben a cég tisztázta, miszerint ez egy tesztprojekt lesz. Hozzátették, miszerint a lépéssel egyben azt is demonstrálják a vállalkozásoknak világszerte, hogy a kriptós fizetési módok bevezetése milyen egyszerű.
Az A1 hisz abban, hogy a mobilfizetés elterjedésével a digitális pénzek meghatározóakká válnak a világpiacon.
A tesztüzem során a bitcoin, litecoin, dash, ethereum, xrp és a stellar segítségével fizethetünk majd. Emellett kihirdették az akcióban részt vevő hét ausztriai üzletet is.
A kriptopénzek mellett még augusztus végéig integrálni szeretnék rendszerükbe az AliPay és a WeChat fizetési megoldásait is.
Markus Schreiber marketingvezető a lépést így kommentálta:

„A digitális pénzekkel való fizetés nemzetközi szinten is egyre elterjedtebb, és minden iparágban megjelent. Mindegy, hogy egy kávét akarsz venni vagy egy mozijegyet, a készpénz idejétmúlttá vált. Az üzleteinkben indított teszttel fel akarjuk mérni a kriptós fizetésekre való igényt, és az általános elfogadottság szintjét.”

A projekttel kapcsolatban az A1 elárulta, miszerint a kriptopénzekkel kapcsolatosan felmerülhető kockázatokat is kezelni fogja. Az A1 Payment szolgáltatáson keresztül tervezik a folyamatot, helyi pénzügyi szolgáltatók, az Ingenico, Salamantex és a Concardis segítségével.

Ezen partnerek olyan masszív infrastruktúrával rendelkeznek, amelybe könnyen integrálható a cég POS-rendszere.
Emellett megfelelő jogi keretek között működnek, amely segít kiküszöbölni a kriptopénzek volatilitásának és árfolyamváltozásainak kockázatait.

„Úttörőként az A1 elfogadja, hogy a társadalmunk digitalizációja hatalmas felelősséggel jár. A fogyasztó- és a piacvédelem a jogi megfeleléssel együtt elsődleges fontosságú. Mielőtt az A1 Payments szolgáltatás kiterjesztése megtörténik, és megnyitjuk minden ügyfelünk számára, próbaüzemet hajtunk végre a kiválasztott üzleteinkkel.”

Több multinacionális szervezet is kacérkodik a kriptós fizetési lehetőségek bevezetésével. Az Amazonhoz tartozó Whole Foods szintén a közelmúltban jelentette be, hogy az üzleteiben kriptopénzekkel is lehet fizetni.
A Strabucks kávézólánc pedig partnerkapcsolatra lépett az ICE-vel, a BAKKT platform elindítójával, hogy bevezessék üzleteikben a bitcoinos fizetést.

Olvastad már? Három pillér, 300 ezer dollár: a bitcoin és az intézményi befektetők

A BAKKT-hoz hasonló cégek gőzerővel dolgoznak azon, hogy az átlagemberek számára a hétköznapi életben is könnyen és egyszerűen megoldhatóvá váljon a kriptopénzzel történő vásárlás.
Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!