Az elkövetkezendő hónapok során számos nagy esemény vár a bitcoinra, amelyek minden bitcointulajdonost érdekelhetnek.

Attól függően, hogy ezek, hogy sikerülnek, a megújult bizalom újabb emelkedést vagy akár újabb bika piacot hozhat. Szóval mire is várunk?

Szeptember 23. – a Bakkt határidős szerződéseinek indulása

A múlt héten megtudtuk, hogy egy örökkévalóságnak tűnő küzdelem után a Bakkt végre elindíthatja a fizikailag rendezett bitcoinalapú határidős szerződéseinek szolgáltatását, méghozzá szeptember 23-án.

Májusban a cég annyira megunta az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) passzivitását, hogy saját magát engedélyeztette. Ez 10 napot adott a tőzsdefelügyelet számára, hogy vitába szálljon, amelyet szintén nem tartottak be.

A New York Department of Financial Services (NYDFS) nemrég megadta a letétkezeléshez szükséges engedélyeket, így a rendszer indulásra kész.

Ez nagy hír a bitcoin számára, ugyanis utat ad az intézményi befektetők számára, amely hatalmas lépés a kriptoipar legitimálása felé az Egyesült Államokban.

Október 13/18. – A Bitwise/VanEck bitcoin-ETF-ekkel kapcsolatos döntés

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) egy másik szabályozási szerv, amelyet nem lehet fokozott munkatempóval vádolni. Már számos alkalommal elhalasztotta a bitcoinalapú tőzsdén kereskedett befektetési alapról szóló döntését az elmúlt egy év során.

Egyesek feladták, de két veterán jelentkező továbbra is addig próbálkozik, amíg egy nap már nem fog tudni hová halasztani az SEC.

A hónap során megesett az utolsó halasztás, a végső döntésnek így októberben kell megszületnie. A Bitwise az első, amelyet egy héten belül a VanEck követ.

Ez persze nem azt jelenti, hogy engedélyt is kapnak, de ha az egyik indulhat, akkor ez egy újabb belépési pont lehet az intézményi befektetők számára.

Október 28. – Mt. Gox rehabilitációs terv

Már 2014 óta tart a Bitcoin történetének egyik legnagyobb katasztrófája, a Mt. Gox tőzsde összeomlása. Október 28-án ez is rendeződni látszik, ekkor végre kiderülnek a kompenzálással kapcsolatos tervek.

Minden egyes alkalommal, mikor már majdnem megoldódott az ügy, megjelent egy újabb fél, vadabbnál vadabb követelésekkel. Legutoljára a CoinLab tett egy ilyet, azt állítva, hogy 15 milliárd dollárnyi károsodás érte a tőzsde miatt.

Olvastad már? Egy tanulmány a bitcoin 2020-as leendő árfolyamváltozásáról

Az áldozatok kompenzálásával javulhat az emberek bizalma az ágazatban, amit egyre gyakrabban érnek különféle hackertámadások. Október végére legalább a tervek készen fognak állni.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂