A bitcoin árfolyama ciklikusan változik. Mindegyik ciklusnak megvannak a maga jellemzői, akárcsak a mostani esetben. Ezen cikkben áttekintjük, merre vezet az út a 300 ezer dolláros BTC-ig.

A Bitcoin és az intézmények

A bitcoin árfolyam-növekedése most jóval összetettebb, mint az előző években. Egyszerű matematika. Minél nagyobb valaminek az értéke, annál nehezebb megsokszorozódnia. A mostani szituációnak azonban megvannak a maga sajátosságai.

A most induló bikafutam azonban más lesz, mint amilyet 2017-ben éltünk át. Ez most sokak szerint azon intézményeknek köszönhető, akik épp most léptek be a bitcointérbe. Bár már lejárt lemezről van szó, nem árt néha megismételgetni.

Az, hogy az ICE szeptemberben elindítja a Bakktot, emellett közeledik a Fidelity, illetve a teljes kripto-infrastruktúra elképesztően gyorsan növekszik, mind, mind jó hírek a kriptopénzek számára.

A Bakkt például egy olyan teljesen szabályozott környezet, amelyben az intézmények nyugodt körülmények között férhetnek hozzá a kriptopénzekhez és kereskedhetnek azokkal. Az erősebb ökoszisztéma aztán az átlagember számára is könnyebb hozzáférést tesz lehetővé.

Jön a tömeg

Jelenleg azon intézményekről van szó, amelyek minden bizonnyal a trendfordulást is kiváltották. Sokak szerint ez még egy ideig így marad, főleg ha a nagyvállalkozásokból származó pénzek elárasztják a piacot.

Az egyre növekvő médialefedettség, valamint a nagyvállalatok pozitív kijelentései folyamatosan több ember számára viszik hírét a kriptopénzeknek. Már most gyülekeznek azok a fecskék, akik a 2017-es mánia után repültek messzire.

Hamarosan olyan emberek tömegét tapasztalhatjuk meg, akik a gyors meggazdagodás reményében hajlandók lesznek pénzt fektetni az ágazatba. Ez a tényező pedig hozzájárulhat a 300 ezer dolláros bitcoinárfolyam eléréséhez.

Spekulációk

Nem utolsó sorban meg kell jegyeznünk, hogy épp egy spekulatív lufiban vagyunk. Számos projekt rendelkezik nulla értékkel, miközben összpiaci értéke több tízmillió dollárt is kitehet – és bár már most az altok haláláról pletykálnak, lehetséges, hogy a mániát még ők is túlélik.

Az altcoinok árnövekedésénél minden bizonnyal a spekulatív lufi is gyorsan fog növekedni. Ezt egy példán tudjuk illusztrálni. Ha egy kisebb altcoinba 1000 dollárt fektetnek, annak teljes kapitalizációja jóval magasabb értékre ugrik. Az ebből származó bevételt aztán bitcoinra váltják, amely tény tovább hizlalja a lufit.

Ez az egyszerű szabály oda-vissza működik. Tehát a bitcoin növekedése, és az azt követő altcoin-kereskedelem ugyanehhez a folyamathoz vezet. Végül még annak leszünk szemtanúi, hogy a lufi elfogadható méretűre növekszik, majd beindulnak az eladások. Az elfogadható méret alatt olyan 300 ezer dollárt értünk.

Olvastad már? A Bakkt indulása áldás lehet a bitcointulajdonosok számára

A 300 ezer dollár a múltbéli viselkedésre való tekintettel elérhető. Persze azt senki sem tudja, mikor. Az asztronómiai számhoz vezető út mindenesetre három pilléren nyugszik majd: ezek az intézmények, a tömeg visszatérése és a spekuláció.

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂