ETF-ekbe is fektethetnek a bitcoin-tulajdonosok az ABRA segítségével

-

Az ABRA nevű kriptobefektetési-applikáció 150 új országba terjesztette ki a népszerű, részvényekbe és ETF-ekbe való bitcoinalapú befektetési szolgáltatásait.

A CryptoGlobe által megosztott sajtóhírek szerint most már a világ 150 országában elérhető pl. az Apple, a Google és egyéb népszerű részvényekbe való befektetés lehetősége a piacvezető kriptopénzzel, mindössze 5 dolláros minimum limittel.

A megjelent cikk szerint ez a fejlemény egy újabb lépés „az ABRA azon víziója felé, amelyben a világ minden lakosa számára szabadon elérhető a bitcoin programozottpénz-funkciója, az új pénzügyi termékek és szolgáltatások demokratikus hozzáférése útján”.

A cég alapítója és ügyvezetője, Bill Barhydt állítja, hogy a pénzpiacokba való befektetés az egyéni jólét alapvető eleme. Úgy véli, ez a fajta gondolkodás az Egyesült Államokon kívül nem terjedt el széles körben „a hozzáférési és megfizethetőségi problémák miatt”.

Ezenkívül hozzátette:

„Az ABRA változtatni akar ezen a globális egyenlőtlenségen, mégpedig azzal, hogy biztosítja az emberek számára, hogy részeseivé váljanak a nemzetközi pénzpiacnak. Az újítás célja a fejlődő országok számára is hozzáférhetővé és megfizethetővé tenni a fejlett világ pénzügyi rendszereit.”

Az ABRA ezen fejlesztése lehetővé teszi, hogy az újonnan a rendszerbe csatlakoztatott 150 ország polgárai (Magyarországon is) bármilyen kis összegben részvényekbe és ETF-ekbe fektethessenek, részesülve azok hozamából a bitcoin segítségével, amely szintén hasonló küldetéssel született meg.

Az app jelentései szerint mostanra 50 részvény és ETF érhető el a felületen, közöttük olyan árucikkek, mint amilyen az SPDR Gold Trust aranyalapú ETF. Ezen felül az S&P 500 és a Russell 2000 indexek is jelen vannak. A befektetők az app segítségével érik el a nemzetközi piacokat.

Ehhez kapcsolódóan az előző év októberében indult el az ABRA új tokenje, amely a Bitwise BIT10, vagyis a tíz legnagyobb kapitalizációjú kriptopénzt reprezentáló indexet követi.

Willie Wang, a cég termékfejlesztésért felelős igazgatóhelyettese elmondta, „több tízezer befektető iratkozott fel a várólistára a világ minden részéből, hogy hozzáférjenek ehhez a forradalmian új termékhez”.

Olvastad már? Mit tudnak a magyar kriptováltók?

Ezen túlmenően kijelentette, hogy a cég a felhasználók visszajelzései alapján a jövőben mindenképp bővíteni fogja az elérhető eszközök választékát.

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!