Az USA szerzői jogi archívumának adatai alapján Wei Liu, egy Kaliforniában élő kínai állampolgár is igényelte a bitcoin fehér könyvének levédetését.

A jegyzék szerint Liu 2008. január 11-én publikálta a fehér könyvet Satoshi Nakamoto álnév alatt, „Bitcoin: egy peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer” címmel.

Korábban a magát Satoshinak valló Craig Wright is kérvényezte a fehér könyv és a bitcoin eredeti kódbázisának jogvédelmét.

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy ki lehet a a bizonyos Wei Liu és miért szeretné levédetni a bitcoin működését leíró dokumentumot.

Egy május 21-én megjelent hír szerint az USA-beli hivatalnokok megerősítették, hogy Wright valóban Satoshi Nakamoto, a legtöbb kriptokommentátor azonban szkeptikusan fogadta a hírt.

Wright szerzői jogi kérelme valóban vitatható, mint bizonyíték.

Jimmy Song korábban elmondta, hogy Wright ismét megmutatta, miszerint egy rivaldafényre vágyó csaló, ezt azonban eddig is tudhattuk.”

Az Egyesült Államok Szerzői Jogi Hivatala május 22-én felelt Wright állításaira. Azt mondták, hogy „ha kérvény érkezik Szerzői Jogi Hivatalba, akkor az állítások valódisága nem kerül kivizsgálásra – a kérvényezőnek kell vállalnia, hogy igazat mond-e.”

A sajtóközlemény így zárult:

„A Szerzői Jogi Hivatal nem vizsgálja ki az állítások valódiságtartalmát.”

Olvastad már?  Május végén indult a Yahoo! Japan kriptotőzsdéje, a TaoTao

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Egy kínai is kérvényezte a bitcoin fehérkönyvének levédetését

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.