Az ABRA nevű kriptobefektetési-applikáció 150 új országba terjesztette ki a népszerű, részvényekbe és ETF-ekbe való bitcoinalapú befektetési szolgáltatásait.

A CryptoGlobe által megosztott sajtóhírek szerint most már a világ 150 országában elérhető pl. az Apple, a Google és egyéb népszerű részvényekbe való befektetés lehetősége a piacvezető kriptopénzzel, mindössze 5 dolláros minimum limittel.

A megjelent cikk szerint ez a fejlemény egy újabb lépés „az ABRA azon víziója felé, amelyben a világ minden lakosa számára szabadon elérhető a bitcoin programozottpénz-funkciója, az új pénzügyi termékek és szolgáltatások demokratikus hozzáférése útján”.

A cég alapítója és ügyvezetője, Bill Barhydt állítja, hogy a pénzpiacokba való befektetés az egyéni jólét alapvető eleme. Úgy véli, ez a fajta gondolkodás az Egyesült Államokon kívül nem terjedt el széles körben „a hozzáférési és megfizethetőségi problémák miatt”.

Ezenkívül hozzátette:

„Az ABRA változtatni akar ezen a globális egyenlőtlenségen, mégpedig azzal, hogy biztosítja az emberek számára, hogy részeseivé váljanak a nemzetközi pénzpiacnak. Az újítás célja a fejlődő országok számára is hozzáférhetővé és megfizethetővé tenni a fejlett világ pénzügyi rendszereit.”

Az ABRA ezen fejlesztése lehetővé teszi, hogy az újonnan a rendszerbe csatlakoztatott 150 ország polgárai (Magyarországon is) bármilyen kis összegben részvényekbe és ETF-ekbe fektethessenek, részesülve azok hozamából a bitcoin segítségével, amely szintén hasonló küldetéssel született meg.

Az app jelentései szerint mostanra 50 részvény és ETF érhető el a felületen, közöttük olyan árucikkek, mint amilyen az SPDR Gold Trust aranyalapú ETF. Ezen felül az S&P 500 és a Russell 2000 indexek is jelen vannak. A befektetők az app segítségével érik el a nemzetközi piacokat.

Ehhez kapcsolódóan az előző év októberében indult el az ABRA új tokenje, amely a Bitwise BIT10, vagyis a tíz legnagyobb kapitalizációjú kriptopénzt reprezentáló indexet követi.

Willie Wang, a cég termékfejlesztésért felelős igazgatóhelyettese elmondta, „több tízezer befektető iratkozott fel a várólistára a világ minden részéből, hogy hozzáférjenek ehhez a forradalmian új termékhez”.

Olvastad már? Mit tudnak a magyar kriptováltók?

Ezen túlmenően kijelentette, hogy a cég a felhasználók visszajelzései alapján a jövőben mindenképp bővíteni fogja az elérhető eszközök választékát.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok ETF-ekbe is fektethetnek a bitcoin-tulajdonosok az ABRA segítségével

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 2 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.