800 millió dollárnyi bitcoint vásárol a MicroStrategy

-

A MicroStrategy elnöke, Michael Saylor nemrégiben jelentette be, hogy a cég újabb 800 millió dollárnyi tőkét szerzett, amelyet a már megszokott módon, bitcoin-vásárlásra fognak fordítani.

Saylor elmondása alapján a senki sem kételkedhet abban, hogy a cég elkötelezett a bitcoin fejlődése iránt, és emellett egyedi helyzetben van, mint nyilvános részvénytársaság.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A MicroStrategy újból bitcoint vásárol

A cég az úgynevezett convertible notes segítségével jutott pénzhez, amelyek kibocsátásával a tulajdonosoknak garanciát biztosítanak arra, hogy részesedést kapnak a vállalatban.

Ezzel szemben a különböző fedezetlen vállalati értékpapírok, például a céges kötvények, nem képviselnek ilyen kötelezettséget, így nagyobb kockázattal járnak a megvásárlóik számára, az egyetlen tényező a beléjük vetett hit, hogy a cég majd vissza tudja fizetni az adósságát, mikor lejár a futamidő.

A MicroStrategy által most kiállított értékpapírok 2030-ban fognak lejárni, és 0,625% kamatot számolnak el rájuk.

Az ilyen típusú kibocsátást, és ennek a pontos lezajlását az USA esetében részletesen szabályozzák a hatályos értékpapír-törvények.

A jelenlegi adatok alapján ezek a papírok 2030 március 15-én járnak majd le, és így jó lehetőséget biztosítanak a befektetők számára, akik abban bíznak, hogy a MicroStrategy papírjai kifejezetten jó helyzetben lesznek majd az elszámolás során.

A birtokosoknak a lejáratkor lehetőségük van választani, hogy a pénzüket közvetlenül készpénzben szeretnék-e visszakapni, vagy inkább hagyományos MicroStrategy részvényekre váltanák át, és azokat kérik.

Az átváltási arány már a kibocsátáskor meg van határozva, 1000 dolláronként 0,6677 részvény.

Ez az átváltási arány persze a későbbiekben változhat, de ennek nagyon szigorúan meghatározott menetrendje van a jogszabályok alapján.

A becslések alapján a MicroStrategy körülbelül 782 millió dollárt fordít ténylegesen bitcoin-vásárlásra, ez pedig rávilágít, hogy a cég mennyire elkötelezett amellett, hogy a hosszú távú tartalékjaikat bitcoinban tárolják.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A cég által kiadott sajtóközlemény nem csak a vásárlás tényét erősíti meg, de a vállalati terveket és várakozásokat is érinti, hogy a cég hogyan tudja a saját működési stratégiájának a részévé tenni a bitcoint.

Az, hogy milyen pénzügyi vonatkozásai lesznek ennek a bitcoin iránti elkötelezettségnek, valószínűleg nagy hatása lesz arra is, hogy a MicroStrategy milyen befolyással fog bírni a jövőben a technológiai cégek körében.

Olvastad már? Ez az 5 kripto 25-szörös nyereséget adhatnak, 2024 második negyedévében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!