72.000 dollár bírságot szabtak ki egy OneCoin-marketingátverés kezelőjére

-

Egy szingapúri férfira 72.000 dollár pénzbírságot szabtak ki a OneCoin piramisjátékhoz kapcsolódó multi-level marketinges átverés működtetéséért.
A Szingapúrból származó 52-éves Fok Fook Senget szerdán a OneCoin kriptovaluta piramisjátékához kapcsolódó multi-level marketing csalás működtetéséért találták bűnösnek.

Létrehozása óta a OneCoinhoz kapcsolódó kriptocsalás több mint 4,4 milliárd dollár értékben sikkasztott el pénzt befektetőktől.
A Channel News Asia helyi hírközlési szolgáltató szerint Fokot az MLM-terv 2016. január és 2017. június közötti népszerűsítése miatt ítélték el. Ezt követően 100.000 szingapúri dollár, azaz 72.000 amerikai dollár értékű pénzbírságot szabtak ki rá.
Fokot a rendőrség elsősorban 2019. áprilisában vádolta meg a multi-level marketing és piramisjátékok tilalmára irányuló törvény alapján, amely az első volt a maga nemében.

Nagyszabású rendezvényeken népszerűsítették és értékesítették a tervet

Fok nagy sikerrel járt az MLM-terv hirdetését illetően. Online szemináriumok segítségével tette azt, amelyeket a OneLife One World Team Singapore című Facebook-oldalán tett nyilvánossá.
A rendőrség szerint Fok még több vásárló bevonzásának érdekében nagyszabású rendezvényeken is megpróbálta népszerűsíteni a rendszert.
Ezen az MLM-rendszeren keresztül online oktatási tanfolyamokat árultak, amelyekhez ingyenes „promóciós tokenek” tartoztak. A csalók arról győzték meg a vásárlókat, hogy az ingyenes tokeneket több OneCoin bányászatához használhatják fel.
A terv rendelkezett egy terjesztőprogrammal is, melynek segítségével a résztvevők jutalékot kaphattak abban az esetben, ha rajtuk keresztül több ember is információt szerzett az ajánlatról, majd megvásárolta azt. További jutalékokhoz akkor is hozzájuthattak, ha az általuk beszerzett résztvevők is beavattak ismerősöket.
A rendőrség nyilatkozatából megtudtuk, hogy egy évnyi kemény hirdetés után Fokhoz és csapatához 1.180 tag csatlakozott nemcsak Szingapúrból, de más országokból is.
Fok partnerének bírósági eljárása továbbra is folyamatban van – őt ugyanazzal a bűncselekménnyel vádolták, mint társát.

Olvastad már? Egy bitcoinbálna kritikával illette a bika árfolyambecsléseket

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!