Vitalik Buterin próbálta magyarázni a kriptós törzsi mentalitást

-

Az Ethereum társalapítója váratlan forrással próbálja magyarázni a blokkláncoknál megfigyelhető belső viszályokat.
Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója azt írta a Twitteren, hogy a Tron-szimpatizánsok a Bitcoin-közösségen belül „tökéletes példája” annak, hogy a náci Németország nézetei is milyen módon néztek ki a második világháború során.

Vitalik megkérdőjelezhető hasonlattal válaszolt Udi Wrtheimer Bitcoin-aktivistának és független fejlesztőnek aki azt írta: „Tron > Ethereum”.
Vitalik azt írta:

 „Úgy látom, hogy @slatestarcodex ez a viccelődő Tron-rajongó Bitcoin-közösségen belül tökéletes példa erre.”

Emellett több fényképet is csatolt egy 2014-es cikkből, amelyet eredetileg a mára megszűnt Slate Star Codexből másolt ki, amelyet egy San Franciscó-i pszichiáter, Scott Alexander vezetett.
Az “I Can Tolerate Anything Except The Outgroup (Bármit tolerálni tudok a külcsoporton kívül) című cikk leírja, hogy Németország és Japán együtt tudtak működni, mint tengelyhatalmak, annak ellenére, hogy jelentős faji, kulturális és nyelvi ellentétek voltak a két ország között.

Amikor arról kérdezték, hogy miért ezt az összehasonlítást választotta Vitalik elmondta: „nem a népirtások iránt vagy között akart párhuzamot vonni”:

„Ez slatestarcodex hasonlata, nem az enyém, egyértelműen a történelmi helyzet kulturális tényezőiről beszélt, szó sincs népirtás iránti vágyakozásról. Sajnos Scott olyan jó leírta ezt a hasonlatot, hogy nem jutott eszembe semmi, amely jobban bemutatná ezt a helyzetet.”

Vitalik hozzátette, „komolyra fordítva a szót, ha bárki hibát talál az Ethereumban a Bitcoin-közösség szemszögéből, az a Tron esetében 100-szor súlyosabb lesz.”
„Ennek ellenére az Ethereum a halálos ellenség és a Tronra úgy tekintenek, mint egy kicsit hibbant, távoli rokonra, akivel menő dolog jóban lenni.”

Olvastad már? Bitcoin: Egy új menedék a baby boomer és X generáció számára

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok!

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!