Bitcoin: Egy új menedék a baby boomer és X generáció számára

-

Mi lenne, ha a baby boomer generáció is csatlakozna a harchoz? A brit Mode Banking, kriptoplatform adatai alapján jelenleg is ez zajlik.

Szelet kapott a baby boomer és X generáció vitorlája

Ez már hivatalos. A baby boomer (1946-1964) és X (1965-1980) generáció új befektetési eszközök után kutat, amelynek a bitcoin lehet az egyik legnagyobb nyertese.

A 2020-as februári és júniusi adatokat összehasonlítva a brit cég arra a megállapításra jutott, hogy ez a két generáció egyre nagyobb érdeklődést mutathat a kriptopénzek felé.
Február és március között 2,24-szeresére, február és április között 4,49-szeresére, február és május között 8,88-szorosára nőtt a bitcoinvásárlások száma. Ezen időszak alatt azt vizsgálták, hogy a két generáció milyen mértékben érdeklődik alternatív befektetési lehetőségek iránt.
Annak ellenére, hogy az Y és Z generáció van vezető szerepben a bitcoinvásárlások terén, az olló egyre szűkül a generációk között. A járvány előtt a baby boomer és X generáció növekedése 61%-on állt, a vírus megjelenését követően pedig a 107%-ot is elérte.
A generációk közötti különbség 57%-ról 18%-ra csökkent.

 „A bitcoin minden korcsoportban egyre népszerűbb, emellett az intézményi befektetők is egyre jobban érdeklődnek iránta. Továbbra is úgy számolunk, hogy a Z generáció fogja vezetni a vásárlásokat, de nagyon jó hatással lehet az iparágra, ha a tapasztaltabb befektetők is beszállnak a piacra.”

Talán a félelem állhat a bitcoinbefektetések mögött?

Mindeközben egy másik adathalmazzal azt vizsgálták, hogy mennyire jelenthet „menedéket” a bitcoin.
A „mibe fektessük a pénzünket” iránti Google-keresések száma jelentősen megemelkedett a vírus kirobbanása óta, amely jól tükrözi, hogy a félelem és kilátástalanság uralja a háztartásokat.
Biz Stone, a Twitter társalapítója a következőt kommentálta a cikkről:

 „Nagyon tanulságos volt ez a cikk, jól látszik, hogy az egészségügyi helyzet miatt teljesen megváltozott a befektetők viselkedése.”

Ha a bitcoin valóban terjedni kezd, akkor az Y és Z generáció biztosan vezető szerepben lenne a technológia iránti érdeklődésük miatt.
Azonban a világgazdaság nagy része az idősebb generáció kezében van, így a bitcoin hitelességéhez és sikerességéhez elengedhetetlen, hogy beszálljanak.

Olvastad már? Hoskinson: a Cardano 100-szorosan lehagyhatja a bitcoin decentralizációját

Forrás: 7bitcoins.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!