A bitcoin bika fázisában van a készlet mozgásából kifolyólag

-

Egy új, a blokklánc aktivitását elemző jelentés szerint a bitcoin bullish fázisában van a készlet mozgásából kifolyólag.

A Stack Funds eszközkelező által július 2-án közzétett jelentés szerint a 90 napos aktív készlet bullish potenciált diktál a BTC/USD árfolyamára nézve.

A BTC ára „előbb, mintsem utóbb” növekedni fog

Egy kísérő diagrammal a Stack azzal érvelt, hogy mindezek fontos következményekkel járhatnak a történelmi árviselkedés szempontjából.

„Az adat kétféle jelzésre utalhat. Először is, a bitcoin aktív készlete 90%-kal csökkent az elmúlt 3 évben, 36%-ról 17%-ra. Mindez azt jelentheti, hogy a befektetők időhorizontja megnövekedett, és több ideig tárolják bitcoinjaikat a tárcáikban” – állította a jelentés.

„Másodszor, a 2017-es és 2019-es bikafutam előtt, amikor a bitcoin rendre elérte a 20.000 és 14.000 dollárt, bizonyíték volt az aktív készlet 90%-os növekedésére.”

A trend a bitcoin márciusi árösszeomlása óta is megjelent, amely bebizonyította, hogy valóban döntő pillanat ez a kereskedők számára.

A Stack így összegzett:

„Ahogy azt a statisztikák is megmutatták, egy potenciális felfutás várható a bitcoin árfolyama részéről, amely azonban még nem történt meg. Ez odáig vezethet, hogy a bitcoin áremelkedése előbb mintsem utóbb megtörténhet.”

A BTC ára megközelítheti a 12.000 dollárt

A Stack jelentése a Bloomberg egy nagyon bullish cikkét követi, amely a múlt hónapban 12.000 dolláros teljesítményt is meghaladót jósolt.

A jelenlegi, 9000 dollár körüli mozgás a Bloomberg szóhasználatában egy „kompresszió”, a reakciónak pedig rövid távon nagy nyereségek formájában kell megérkeznie.

„A volatilitás csökkenésének folytatódnia kell, ahogy a bitcoin egyre inkább az arany kriptomegfelelőjévé válik egy nagyon spekulatív eszközből. A legutóbbi kompresszió egy nagyobb ár révén kerül majd megoldásra” – summázta az elemzés.

Miközben sok indikátor bátorítóan hathat, valójában a kereslet az, amely egyértelműen bullish. Ez – folytatja a jelentés, szintén „a legfontosabb” kategória a Bitcoin győzelme érdekében.

A Bloomberg mindezzel osztja Michaël van de Poppe, a Cointelegraph Markets előrejelzését, amely potenciálisan 12.000 dolláros árat jósol.

„A címek számának növekedése, a tőzsdei befektetési termékek beáramlása és a határidős szerződések száma mind-mind erősebb pilléreket jelentenek a vezető kriptopénz számára” – állítják.

„Az aktívan használt bitcoincímek, amelyek kulcsjelei voltak 2018-as árcsökkenésnek és a 2019-es felépülésnek, azt jelzik, hogy az érték közel van a 12.000 dollárhoz a történelmi mintázatok alapján.”

A Bollinger-szalagok is volatilitást jósolnak

Ezeken a szinteken túl a bullish potenciálnak már nem kellene csökkennie. Technikai előrejelzésében a Bloomberg úgy írja le a bitcoint, mint egy „ketrecbe zárt bika”, amely még magasabb szintekre érhet el.

„A nagyjából 8.000-10.000 dolláros szint elsődlegesen egy konszolidációs sáv” – fejtették ki.

A Bollinger-szalag egy klasszikus indikátor, amely azt jelzi, hogy „hamarosan” áttörés várható.

Történelmileg vizsgálva a szalagok pontosan mutatják a volatilitást mindkét irányba, az utóbbi hetekben pedig főleg szűkülést tapasztalhattunk – ez a nagyobb ármozgások egyik előfutára.

Olvastad már? A 6000 dolláros támasz a bitcoin bika piacához vezethet

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!