Egyes elemzők szerint akár 54 ezer dollárra is csökkenhet a bitcoin árfolyama

-

Miután június 13-án elérte a 68.000 dollárt, a Bitcoin árfolyama csökkenő tendenciát mutatott, mivel a heti és napi grafikonja is piros maradt.

Eközben egy kulcsfontosságú mutató szerint az árfolyam elérte a kritikus szintet, és le is esett róla, ami további árkorrekciót indíthat el az elkövetkező napokban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bitcoin árfolyamának sötét jövője

A CoinMarketCap adatai kimutatták, hogy a Bitcoin árfolyama az elmúlt hét napban közel 4%-kal csökkent. A cikk írásakor a BTC 65.243,97 dolláron állt, piaci kapitalizációja pedig meghaladta az 1,28 billió dollárt.

Érdekes megfigyelés, hogy a közelmúltbeli áresés ellenére a BTC-kínálat nagy része nyereséges volt. Ahogy arról több hírportál is beszámolt korábban, a BTC teljes kínálatának 87%-a nyereségben volt.

Eközben Ali, egy népszerű kriptoelemző egy tweetben egy lehetséges árfolyamkorrekcióról írt. A tweet szerint a BTC árfolyama a +0,5σ MVRV árazási sáv alá esett.

bitcoin
forrás: X

Ez arra utal, hogy korrekciót indíthat el az 54.930 dolláros átlagos ársáv felé.

Ezért arra vállalkozottunk, hogy közelebbről is megvizsgálja a BTC jelenlegi állapotát, hogy megnézze, mennyire valószínű, hogy a BTC 54.000 dollárig essen.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Money Flow Index és árfolyamkorrekció

A CryptoQuant adatai alapján megállapította, hogy a BTC devizatartaléka csökken. Ez azt jelenti, hogy a coinra nehezedő eladási nyomás viszonylag gyenge volt.

A bányászok pozícióindexe szerint az egyéves átlaghoz képest kevesebb állományt adtak el, ami arra utal, hogy a hálózat fenntartói hajlandóak voltak megtartani a BTC-t, mivel a coin árának emelkedésére számítottak.

A származtatott termékek piacán is elég optimistának tűntek a dolgok. Például a vevői vételi/eladási arány zöld volt, ami azt jelenti, hogy a származtatott termékek piacán a vételi hangulat dominált.

Emellett a BTC finanszírozási rátája is emelkedett, ami azt jelenti, hogy a long pozíciójú kereskedők dominálnak, és hajlandóak fizetni a short pozíciójú kereskedőknek.

bitcoin árfolyam
A Bitcoin finanszírozási rátája az elmúlt hét napban. Forrás: CryptoQuant.

Ezután megnézték a vezető kriptovaluta napi grafikonját, hogy jobban megérthessék, mit várhatunk tőle a közeljövőben.

A BTC napi grafikonjának elemzése szerint a Relatív Erősség Index (RSI) emelkedő tendenciát mutat.

Hasonló növekvő tendencia volt megfigyelhető a coin Chaikin Money Flow (CMF) grafikonján is.

Ezek a mutatók azt sugallták, hogy a befektetők hamarosan árfolyam-emelkedésnek lehetnek tanúi.

A Money Flow Index (MFI) azonban csökkenő tendenciát mutatott. A mérőszám további áresésre utalt, ami azt eredményezheti, hogy a BTC 54.000 dollárig eshet.

Olvastad már? A SEC leállítja az Ethereum vizsgálatát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

A BlastUP idén nyáron átlépheti az 1 dolláros határt? A befektetők óvatosak a NOT, RNDR és a NEAR tekintetében

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, várva a következő bikafutást. Az altcoinok jó belépési pontokat kínálnak, a nagyobb kitörésre való felkészültség jeleit mutatják. Közülük néhány token, mint a NOT,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!