52%-ra csökkent a bitcoin piaci dominanciája – piaci felrázódás várható?

-

Az utóbbi időben a bitcoin piaci dominanciája visszaesett, bár az utolsó kereskedési szakaszban volt egy erőfeszítés az arány növelésére.

Az elmúlt napok árfolyam-csökkenése mellett a vezető kriptovaluta piaci dominanciája is csökkent. Ráadásul az ár csökkenésével párhuzamosan a tőzsdén kívül (OTC) tárolt bitcoinok száma is tovább emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Csökkenőben a bitcoin piaci dominanciája

Az utóbbi időben bitcoin piaci dominanciája a kriptopénzek körében jelentősen csökkent, amely főként az árfolyamcsökkenésnek tudható be.

Az elemzés alapján a június 24-i kereskedés végén a BTC dominanciája 54% felett volt.

A következő nap, június 25. végére azonban 52,28% körüli értékre csökkent.

Ez a 24 órán belüli gyors csökkenés azt sugallta, hogy miközben a bitcoin veszített az értékéből, néhány altcoin viszonylag jobban teljesített és piaci részesedést szerzett.

bitcoin
A bitcoin piaci dominanciájának (kék) alakulása az elmúlt években. Forrás: CoinMarketCap.

Az cikk írásakor a bitcoin piaci dominanciája némileg tovább csökkent, de még mindig az 53%-os szint körül mozog.

Ez a dominanciaszint azt jelzi, hogy a vezető kriptovaluta még mindig a teljes kriptopiac több mint felét teszi ki.

A bitcoin dominanciája más eszközökkel szemben

A bitcoin piaci tőkeértéke a cikk írásakor meghaladta az 1,2 billió dollárt, a teljes kriptopiaci tőkeérték pedig körülbelül 2,27 billió dollár volt.

Az ethereum a második legnagyobb piaci dominanciával rendelkezik, a teljes piaci tőke közel 18%-át teszi ki.

Az elemzés kimutatta, hogy a BTC árfolyamának és teljesítményének változásai jelentősen befolyásolhatják a piaci kapitalizáció eloszlását a különböző kriptovaluták között.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Egyre több bitcoint tárolnak tőzsdén kívül

A CryptoQuant friss adatai szerint észrevehetően megnőtt a tőzsdén kívüli (OTC) tartalékokban tartott bitcoin mennyisége.

bitcoin
Forrás: X

Az elmúlt hat hét során több mint 103.000 BTC-t, a jelenlegi árak alapján több mint 6 milliárd dollár értékben, adtak hozzá ezekhez a tartalékokhoz. Ez a felhalmozás az OTC-tartalékok egyenlegének jelentős növekedését jelezte.

A tőzsdén kívüli tartalékok folyamatos növekedése azt sugallta, hogy jelenleg nincs elég vevő, ami a bitcoin árfolyamának közelmúltbeli csökkenésének tudható be.

Ez az áresés elriaszthatja a potenciális vevőket, ami a tartalékok felhalmozódásához vezet.

A csökkenő ár és a növekvő tőzsdén kívüli tartalékok közötti dinamika rávilágít a nagyobb piaci szereplők óvatos magatartására az áringadozás időszakaiban.

A cikk írásakor a bitcoin napi szinten körülbelül 61.680 dolláron kereskedett. Ez velemivel kevesebb, mint 1%-os csökkenés az elmúlt 24 órában.

Olvastad már? Mik azok az oszcillátorok a technikai elemzésekben?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!