47 ezer dollár alatt a bitcoin, inkább az ethereumra fogadnak

-

Rövid távon nem néz ki túl jól a bitcoin, helyette az ethereum számít egyre népszerűbb fogadásnak.
A bitcoin (BTC) január 3-án 47.000 dollár alá csökkent, mivel a 2022-es év első Wall Street-i kereskedési napjai szerényen indultak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum ellopja a rivaldafényt

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD szűk sávban mozgott a hét kezdetén, és a kereskedők megosztottak voltak a rövid távú kimeneteleket illetően.
„Csak idő kérdése, hogy a BTC kitörjön, és ez minél tovább tart, annál keményebben fog pumpálni” – foglalta össze Galaxy, a népszerű Twitter-fiók.

„Az első negyedévben csak felfelé. Itt hallottad először.”

Ez az optimizmus azonban korántsem volt általános. A Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe számára eljött az idő, hogy a BTC-vel szemben közelebbről is megvizsgáljuk az altcoinokat.
„Szép felpattanás volt ez az ethereumtól, és szerintem ezzel most elérte a mélypontját” – mondta az ETH/USD hétfői állapotáról.

„Még további megerősítésre van szükség, de jelenleg több erőt mutat, mint a Bitcoin. Végső megerősítés 4.100 dollár felett.”

Az ETH/USD 24 óra alatt több mint 2%-ot emelkedett a cikk írásakor, a BTC/USD ezzel szemben nem mutat hajlandóságot arra, hogy akár a napi csúcsokkal is megküzdjön.

ETH/USD 1 órás gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

A makropiacokon az S&P 500 egy keveset emelkedett a Wall Street-i nyitáskor, azon előrejelzések közepette, hogy az év első fele további fellendülést hozhat a részvények számára mindenütt, köszönhetően a kulcsfontosságú kamatemelések kilátásának.
Az amerikai dollár eközben hétfőn hirtelen lendületet vett, a dollár devizaindexe (DXY) gyorsan erősödött – szokás szerint a Bitcoin rovására.

Ne törődjünk a medvés divergenciával

A Bitcoin-fókuszú elemzők közül eközben TechDev azzal érvelt, hogy az on-chain mutatók nem támasztják alá a medvés tézist.

Szerinte mind a relatív erősség index (RSI), mind a mozgóátlag konvergencia/divergencia (MACD) miatti aggodalmak elhalványulnak a fundamentálisabb mutatókkal szemben, amelyek még mindig nem nyomták le a medvés kilátásokat.


„Ha senki nem vette volna észre, hosszú utat tettünk meg attól, hogy a kiskereskedelmi kocka HODL-erekből a végső menedék vásárlói legyenek” – tette hozzá Alistair Milne vállalkozó.

„Most már milliárdosok, multinacionális cégek és országok várják, hogy megvehessék a merülést. Aki a kereskedés másik oldalát veszi, annak szerintem meg kell vizsgálni a fejét.”

Az intézményi érdeklődés újabb beáramlása egyesek szerint már ebben a hónapban megkezdődhet.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!