47 ezer dollár alatt a bitcoin, inkább az ethereumra fogadnak

-

Rövid távon nem néz ki túl jól a bitcoin, helyette az ethereum számít egyre népszerűbb fogadásnak.
A bitcoin (BTC) január 3-án 47.000 dollár alá csökkent, mivel a 2022-es év első Wall Street-i kereskedési napjai szerényen indultak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum ellopja a rivaldafényt

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD szűk sávban mozgott a hét kezdetén, és a kereskedők megosztottak voltak a rövid távú kimeneteleket illetően.
„Csak idő kérdése, hogy a BTC kitörjön, és ez minél tovább tart, annál keményebben fog pumpálni” – foglalta össze Galaxy, a népszerű Twitter-fiók.

„Az első negyedévben csak felfelé. Itt hallottad először.”

Ez az optimizmus azonban korántsem volt általános. A Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe számára eljött az idő, hogy a BTC-vel szemben közelebbről is megvizsgáljuk az altcoinokat.
„Szép felpattanás volt ez az ethereumtól, és szerintem ezzel most elérte a mélypontját” – mondta az ETH/USD hétfői állapotáról.

„Még további megerősítésre van szükség, de jelenleg több erőt mutat, mint a Bitcoin. Végső megerősítés 4.100 dollár felett.”

Az ETH/USD 24 óra alatt több mint 2%-ot emelkedett a cikk írásakor, a BTC/USD ezzel szemben nem mutat hajlandóságot arra, hogy akár a napi csúcsokkal is megküzdjön.

ETH/USD 1 órás gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

A makropiacokon az S&P 500 egy keveset emelkedett a Wall Street-i nyitáskor, azon előrejelzések közepette, hogy az év első fele további fellendülést hozhat a részvények számára mindenütt, köszönhetően a kulcsfontosságú kamatemelések kilátásának.
Az amerikai dollár eközben hétfőn hirtelen lendületet vett, a dollár devizaindexe (DXY) gyorsan erősödött – szokás szerint a Bitcoin rovására.

Ne törődjünk a medvés divergenciával

A Bitcoin-fókuszú elemzők közül eközben TechDev azzal érvelt, hogy az on-chain mutatók nem támasztják alá a medvés tézist.

Szerinte mind a relatív erősség index (RSI), mind a mozgóátlag konvergencia/divergencia (MACD) miatti aggodalmak elhalványulnak a fundamentálisabb mutatókkal szemben, amelyek még mindig nem nyomták le a medvés kilátásokat.


„Ha senki nem vette volna észre, hosszú utat tettünk meg attól, hogy a kiskereskedelmi kocka HODL-erekből a végső menedék vásárlói legyenek” – tette hozzá Alistair Milne vállalkozó.

„Most már milliárdosok, multinacionális cégek és országok várják, hogy megvehessék a merülést. Aki a kereskedés másik oldalát veszi, annak szerintem meg kell vizsgálni a fejét.”

Az intézményi érdeklődés újabb beáramlása egyesek szerint már ebben a hónapban megkezdődhet.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!