A kínai törvények szigorodása miatt több bálna is hatalmas mennyiségű bitcoint utalt.

Kína nemrég még dicsérte a blokklánc technológiáját, ez azonban nem terjed ki a bitcoinra és a kriptopénzekre, ugyanis az ország központi bankja ismét lecsapott rájuk.

A Kínai Jegybank arra figyelmeztetett, hogy nem tolerálják a digitális eszközökkel folytatott „illegális tevékenységeket”, valamint hogy a befektetők ne keverjék össze a blokkláncot a kriptopénzekkel.

Órákkal a bejelentés után egy bálna egy hatalmas tranzakciót kezdeményezett.

Több mint 300 millió dollárnyi bitcoint utalt a bálna

Nemrég 47 000 bitcoin került elutalásra egyetlen tranzakcióban, mely jelenleg 337,8 millió dollárt ér. A tranzakció ismeretlen tárcák között zajlott le.

A Kínából származó hírek hatalmas esést okoztak az elmúlt pár nap során. A bitcoin jelenleg 7300 dolláron áll, miután több mint 4,33%-ot esett az elmúlt 24 órában.

A bitocin esése azt altkoinokat is húzta magával. A vezető 10 kriptopénz mind 4-8,7% közötti esést mutatott, a tether kivételével, amely a negyedik legnagyobb kriptopénzzé tornázta fel magát összértéke szerint.

Kína sürgetni kezdte saját koinjának indulását

Úgy tűnik, hogy Kína lépése indította be ezt az eseménysorozatot. Egy ideje még arról is szó volt, hogy az ország megnyílik a kriptó számára.

Úgy tűnik azonban, hogy a digitális valuták iránti érdeklődés a blokklánc támogatása miatt jöhetett létre. Sokan azon kezdtek spekulálni, hogy vajon az ország végre megszünteti-e a kriptokereskedés betiltását.

Az ország azonban ismét bizonyította kriptoellenes álláspontját, annak ellenére, hogy saját nemzeti digitális valutát tervez elindítani.

A központi bank megerősítette, hogy a kínai nemzeti koin továbbra is tesztelés és kutatás alatt áll, de idővel elindul.

Olvastad már? Így változtatják meg a kriptopénzek a szórakoztatóipart

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂